dilluns, 25 de gener del 2016

Les lligues es guanyen en camps petits

No sé qui va ser el geni que va pronunciar per primer cop aquesta frase però la va clavar. Si ets un equip gran, com el Barça, pot ser factible perdre al camp de l'etern rival o del gran de torn (també pots guanyar és clar), però a priori has de derrotar als equips febles com Màlaga. Però si llepes i el rival ho aprofita és on pots perdre la Lliga. És el què han experimentat el Barça i el Madrid amb diversa sort aquest cap de setmana. Al Barça li va costar molt treure l'a priori senzill compromís a Màlaga. De fet, s'hauria merescut perdre, sobretot a la primera meitat. Per sort, Messi, sempre Messi, va resoldre el partit amb l'1-2 definitiu. La Lliga encara segueix tenint contendent blaugrana. En aquesta jornada s'ha estrenat a la Lliga l'exotisme xinès de Chen Yansheng,  el nou amo de l'Espanyol que va veure des de la llotja presidencial de Cornellà, empatava davant el Vila-real. Incomprensiblement, ja que els groguets van empatar, un partit guanyat, amb un gol polèmic que és gol i sense falta que deien els espanyolistes que amb les protestes arbitrals van veure com Gerard Moreno marxava al carrer expulsat abans d'hora i calent com una guilla. El Madrid va empatar amb el Betis a domicili i l'Atlètic de Madrid va empatar amb el Sevilla just abans d'anar al Camp Nou la setmana que ve.
A Segona, triomf del Girona amb el Bilbao Athlètic, derrota del Llagostera al camp de l'Osasuna i empat del Nàstic a Albacete.
En bàsquet, després de la victòria al clàssic de l'Eurolliga amb el Madrid i el bàsquet de Justin Doellman sobre la botzina, el Barça va perdre amb el València, que acaba invicte líder de la Lliga (17-0) i que va perdre a Europa davant el Limoges a l'Eurocup, el seu primer partit de la temporada. Va ser un partidarro que es va decidir a la pròrroga i a la darrera acció. Oda meravellosa al bàsquet. La Penya va vèncer a Guipúscoa i el Manresa va guanyar a Sevilla.
Segueix l'Europeu de Polònia d'handbol i l'Open d'Austràlia de tennis, el primer Grand Slam de la temporada.
I a Belgrad s'ha acabat l'Europeu de waterpolo amb triomf d'Hongria sobre Holanda a la final femenina on la selecció espanyola, gairebé íntegrament catalana va acabar quarta en perdre la final de consolació amb Itàlia. A l'apartat masculí, triomf de Sèrbia davant Montenegro (Espanya 5ena), el que era abans un sol país, Sèrbia i Montenegro i abans Ioguslàvia.
Coses de la geopolítica. Que deu ser com el futbol, així o com les lligues que es guanyen o perden en camps gossos i petits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada