dimarts, 27 d’octubre del 2015

La caiguda més dolorosa

El GP de Malàisia de motos del 2015 no es recordarà per la gran victòria de Dani Pedrosa, que està acabant la temporada fantàsticament.
Encara que no sàpigues res de motos, saps què va passar a la 13ena volta entre Marc Màrquez i Valentino Rossi.
Després d'una setmana on Rossí es va dedicar a picar-se amb Jorge Lorenzo I Màrquez en la lluita pel títol, fins aquí normal, (Rossi gat vell volia posar pressió a la resta) a la cursa, mentre Pedrosa i Lorenzo marxaven en solitari, il Dottore va disputar-se la tercera plaça amb el jutge del Mundial, Marc Màrquez. Els dos, des de l'inici es van anar picant avançant-se entre ells. A la volta 13 Rossi acaba fart del joc i en un revolt treu el peu a l'estrep de la moto i fa caure deliberadament al pilot català.
Rossi acaba tercer a la cursa. Marquez reclama i direcció de cursa sanciona finalment a Valentino Rossi amb 3 punts menys al carnet de pilot, que sumat a un que ja tenia, fa que al darrer GP de la temporada a València surti últim.
Una sanció generosa de Dorna, l'organitzadora del Mundial, que s'ha garantit l'espectacle de la lluita pel títol. Rossi s'ha sortit amb la seva. Però la imatge de Valentino ha quedat marcada per sempre.
Ha caigut un mite. Màrquez va caure físicament, però Rossi ha patit una caiguda més dolorosa i de molt amunt.
La caiguda del mite Rossi. I això que no va caure físicament. La conducta antiesportiva de Valentino no només ha fet perdre l'amistat amb Marc Màrquez, considerat el seu dofí i successor. Sinó també el respecte de tot el Mundial i la majoria de seguidors.
Fins ara els hi aguantàvem les conyes i el xou de l'italià, algunes arrogàncies del Campionisimo. Pel fet de la seva veterania, inteŀligència i carisma que va revolucionar el Mundial a tot nivells, mare dels ous,  audiències televisives incloses.
Però a Malàisia, el mite va caure per terra, juntament amb el cos de Màrquez. Una puntada de peu a un company de feina que es juga la vida a 300 per hora. Una maniobra arriscada per qui la pateix que podria haver acabat malament. Una conducta irresponsable i antiesportiva. Una Mourinhada en tota regla i a dues rodes. S'ha passat i no hi ha perdó possible. No hi ha mitificacions possibles. Ni Rossi ni punyetes. Ha volgut deliberadament guanyar al cost que sigui.
València dictarà si finalment el cost de perdre el respecte del món li comporta un títol que farà vergonya guanyar.
Rossi l'ha vessada. Ja ningú li riurà les gràcies i serà blanc de crítiques fins i tot quan vagi a pixar.
A València, ja ningú serà de Rossi. Més territori Lorenzo que mai i tot a favor dels pilots de la Federació Espanyola com Màrquez i els catalans. Així doncs Lorenzo arribarà a Xest amb 7 punts per darrere del pilot italià i amb l'afició a favor.
Rossi s'ha guanyat un potent enemic, global. Potser serà guanyador del Mundial però la caiguda del seu misticisme fa més mal que qualsevol caiguda física.
No tot s'hi val per guanyar. Il Dottore no ha curat, ha anat a fer mal. Valentino Rossi s'ha disparat un tret al peu i ja mai més tornarà a ser vist com fins ara.
Ciao Vale. Adéu mite

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada