dilluns, 29 de juny del 2015

Perles de finals de juny

Tot i que l'activitat esportiva ha baixat molt, per les vacances, l'actualitat esportiva no s'atura i ens deixa un fotimer d'ítems per triar i remenar
Copa Amèrica. L'Argentina de Messi es va classificar per les semifinals de la competició, després de superar als penals a Colòmbia a quarts. El pas a la final se la jugarà amb el Paraguai que va eliminar el Brasil d'Alves i Neymar a la tanda de penals
El Betis serà el rival de l'Espanyol al Trofeu Ciutat de Barcelona, que tancarà la pretemporada perica que els durà de gira a Àustria, Itàlia i Anglaterra.
Mentrestant a Can Barça segueix la precampanya electoral i la loteria de noms i fum. Ja se sap que Jordi Vinyals no seguirà entrenant al filial.
I la Pobla de Mafumet, el filial del Nàstic de Tarragona va assolir, a casa, l'ascens a Segona B després de remuntar l'1-0 del partit d'anada al camp del Gerena sevillà. Ho va fer a la tanda de penals marcant-los tots i aturant un dels xuts dels visitants.
Més ascensos. Precisament el filial de l'Athlètic de Bilbao acompanyarà precisament al Nàstic a la Segona A després de superar al Cadis a l'eliminatòria final d'ascens
Intensa activitat al bàsquet La Penya no jugarà l'Eurocup, la segona competició de clubs del vell continent per motius econòmics i no condicionar la fràgil situació monetària del Joventut. El Barça de bàsquet renova a Joan Creus per un mes per tancar els temes pendents abans de l'arribada del nou President. Es va celebrar el Draft de la NBA, la loteria de les joves promeses del bàsquet americà i dels europeus que volen fer el salt a la lliga americana. El blaugrana Mario Hezonja va quedar 5è en primera ronda del Draft per Orlando. A l'Europeu femení de Hongria-Romania triomf de Sèrbia en superar França. La selecció espanyola va quedar tercera en derrotar a la final de consolació a Bielorússia.
A l'handbol s'ha sortejat la fase de grups de la Copa d'Europa que canvia de format per fer-la més atractiva. El Barça, vigent campió de la competició, queda enquadrat al Grup B amb el Kielce polonès, el Vardar Skopje macedoni, el Rhein Neckar Lowen alemany, el Montpeller francès, el Pick Szeged hongarès, el Kristiantad suec i el Kolding danès. Els dos primers de grup passaran directament a quarts de final.
S'ha celebrat el Mundial d'hoquei patins a França on la selecció espanyola, formada íntegrament per catalans, menys l'asturià Toni Pérez, va caure amb l'Argentina a la final. Després de quatre mundials guanyats consecutivament els espanyols van perdre.
En tennis, després de tota la polèmica des que la van nomenar, Gala León va dimitir del seu càrrec de capitana espanyola de la Copa Davis. Ho va fer el mateix dia que a la prèvia del Grand Slam de Wimbledon a Londres, Rafa Nadal va criticar la Federació Espanyola de Tennis perquè ell i els seus companys de senten menyspreats per l'organització i no se senten representats per la Federació. Una Federació presidida per José Luís Escañuela, inhabilitat pel Tribunal Administratiu de l'Esport espanyol per no coŀlaborar en l'auditoria de la Federació. En tot, Gala León va dimitir però la Federació no la va acceptar.
S'ha reprès la competició al Mundial de Motos amb la celebració del GP d'Holanda, l'única prova que es corre en dissabte. Aquest any serà l'últim cop que a la Catedral del Motociclisme, a Assen, la cursa no es farà en diumenge com la resta del Campionat. Així doncs es trenca la tradició de 67 anys de cursa en dissabte. A Moto3 triomf del portuguès Manuel Oliveira en una cursa trepidant; a Moto2 victòria del francès Johan Zarco i a MotoGP, va vèncer Valentino Rossi després d'una lluita aferrissada i polèmica amb Marc Marquez per culpa d'un toc del cerverí a la moto de l'italià als darrers instants de la cursa. La imatge del GP d'Holanda i de la temporada és la del pilot finlandès Niklas Ajo arribant a meta de genolls amb la moto agafada pel manillar i lliscant pel costat.
L'esport es resisteix a agafar vacances i el final de juny ens deixa moltes perles en el seu darrer cap de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada