dimecres, 1 de febrer del 2012

El Trinomi del Túria

València- Barça-Copa, tres conceptes que al llarg de la història s'han anat entrellaçant per formar una espècie de societat indissoluble.
Hi ha molts exemple però no anirem massa lluny, no us preocupeu. A València Johan Cruyff va començar a engrandir la seva llegenda com a tècnic del Barça guanyant la Copa del Rei de 1990 al Madrid per 2-0. 8 anys després,un altre holandès, Ruud Hesp, aturava dos penals decisius a la final contra el Mallorca que li donaria al Barça la 24ena Copa de la seva història. I més recentment al 2009, Pep Guardiola guanyava a València el seu primer títol dels 13 possibles que te com a tècnic d'aquets Barça de llegenda. 2 anys més tard, també s'ha de dir, que a Mestalla en va perdre una Copa del Rei contra els blancs.
En total València i Barça s'han enfrontat 34 vegades a la competició del KO amb un balanç de 18 victòries 7 empats i 9 derrotes i 74 gols a favor per 56 en contra. Ches i balugranes s'han trobat 5 cops a les semifinals de la Copa... com avui.
L'última vegada que es van trobar en Copa va ser l'any 2008 a les semifinals on el València va eliminar els culers en un global de 4-3 (1-1 al Camp Nou i 3-2 a Mestalla)
Avui a les 21:00, des de les 20:00 a Rac1, València i Barça reviuran un clàssic de la Copa. Tots dos arriben mermats fisicament: el Barça amb mitja plantilla a l'infermeria i el València sense Pablo Hernandez ni Roberto Soldado, els seus dos referents. Ambdós busquen al Túria un lloc a la gran final, el Barça, mentrestant busca tornar a mostrar la imatge sòlida que li manca als partits de fora del Camp Nou.
Avui nova mostra del Trinomi del Túria en busca d'una final de Copa: València-Barça

PostData1: Grandiloqüent, meravellosa, excelsa i oportuníssima roda de premsa de Pep Guardiola ahir. Quan més ho necessiava l'equip, el seu tècnic va encigalar la parròquia culé dient que continuaran pencant com sempre pels grans reptes i que ell se sent fort per imprimir una dosi extra de motivació. 45 minuts d'orgasme futbolístico-oratori

PostData 2: L'Sporting de Gijón ha destituït al seu tècnic Manolo Preciado pels mals resultats de l'equip. Marxa un paio autèntic i sincer i una gran persona amb una vida molt dura al darrera. Sort Manolo

PostData 3: Sembla que l'Athlètic de Bilbao ha despertat del somni de la Ventafocs al Mirandés. Ahir a Anduva, els bascos van guanyar 1-2 i encarrilen el seu pas a la final. Si no hi ha devacle, la Ventafocs de Miranda de Ebro ja haperdut la sabateta de cristall

PostData 4: Per si el calendari futbolístic no estava prou atapeït la Federació Catalana de Futbol es treu del barret la Supercopa Catalana,un Barça-Espanyol per ajudar al futbol català. Està molt bé la inicitaiva però em sembla que ni a Mauricio Pochettino ni a pep Guardiola, molta gràcia no els fa