dimarts, 21 de febrer del 2012

La Ruleta de la Copa

No fa ni 48 hores que es va acabar a Barcelona una nova edició de la Copa del Rei de bàsquet. Un nou èxit d'organització gràcies a uns dirigents flexibles, ben assessorats i amb ganes d'innovar en el bàsquet. Ja se sap que l'any 2013 la Copa torna a Madrid i que el 2014 viatjarà a Las Palmas on s'inaugurarà un nou pavelló que albergarà el Mundial.
En contraposició al bàsquet, tenim el futbol. L'opi del poble de l'Estat Espanyol. Aquell esport tancat, anacrònic i amb una federació i uns dirigents carques i inamobibles. En resum que el tuf a podrit i a neftalina barata tomba d'esquena. L'exemple més clar és la polèmica per albergar la final de Copa que s'ha de jugar al 20 o 25 de maig.
La ruleta dels camps va començar a girar tant bon punt el Barça es va classificar per a la final. Ràpidament el Camp Nou va saltar a la palestra com a possible escenari, per la seva capacitat, però el mateix club, mitjançant Pep Guardiola, ho va descartar perquè volien jugar a un camp neutral. Paraula de Pep... us beneïm senyor. Segona opció Santiago Bernabeu. Aquí el Madrid també s'hi ha posat de cul, lògicament. O és que els culers voldrieu que el Madrid guanyés un títol a casa vostra i us el refreguessin per la cara i la gespa del Camp Nou? Problema. Que els dirigents blancs, en comptes de dir la veritat s'amaguen amb l'excusa que aquell dia hi haurà obres al seu Estadi. Casualitat o no, sona estrany, fals i covard. Per tant què queda? Doncs el Vicente Calderón o Mestalla. L'Atlètic de Madrid, sabent que el dia 19 actuarà Coldplay al seu feu, diu que podria instal·lar una nova gespa a punt per jugar-se al dia 25. No sé si això és factible, i com que tampoc ho sap la Federació, aconsellen un cop més Mestalla, l'estadi del València. Un cop més el feu che pot ser escenari d'una nova final. Pel camí sembla que es queden Cornellà, l'estadi de l'Espanyol (a Can Perico diuen que no han cursta cap petició) o la Cartuja de Sevilla.
Sigui com sigui, una pregunta innocent. I no podien fer com a les altres lligues i dir a l'agost, tal dia es jugarà la final de Copa en aquest estadi i s'ha acabat el bròquil? Ja no us demano que feu quelcom similar al bàsquet, perquè seria una cosa massa moderna per uns dirigents anclats a l'època en què Joan Gamper anava amb pantalons curts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada