dimecres, 22 de febrer del 2012

La Marsellesa

Didier Deschamps és a Marsella el que Pep Guardiola a Barcelona: una llegenda viva.
Com a jugador de l'Olympique de Marsella va ser el capità del campió d'Europa 1993 i una referència al futbol europeu a finals dels 80 i principis dels 90. Amb Deschamps com a capità, Raymond Goethals, mític entrenador belga, a la banqueta i gent com el porter Fabien Barthe,Marcel Desailly, un Eric Cantona que va explotar a la capital occitana, abans de fer el salt al futbol anglès; l'extrem britànic Christ Waddle, o una altra llegenda marsellesa com Jean Pierre Papin, l'OM vivia els seus millors moments de glòria. Va gosar guanyar una final europea ni més ni menys que al Milan dels holandesos, per cert amb Papin, a les files rossoneres. Era un equipàs.
Actualment i desde el 2009 Didier Deschamps torna a ser líder del Marsella, aquest cop des de la banqueta. en la seva primera temporada ja va guanyar la Lliga i dos Copes de la Lliga. A Europa aquest any ha quedat segon d ela lligueta de grups de la Champions a 1 punt de l'Arsenal i jugarà aquesta nit els vuitens de final de la Copa d'Europa contra l'Inter de Milà (20:45 TV3) És sens dubte la gran oportunitat dels marsellesos de reïvindicar-se a Europa. Amb els germans Ayew, Lucho González o Mathieu Valbuena, l'OM vol recuperar la glòria europea. I l'Inter, res aveure amb el campió d'Europa 2010, tot i mantenir a la plantilla gent com Diego Milito o Sneijder pot ser la primera oportunitat de tornar a ser un gran. El d'avui serà un partit molt igualat i molt emocionant.
De la jornada europea d'ahir destacar l'empat del Madrid a Moscou, després que els russos igualéssin el matx amb un gol de falta a l'últim minut i la devacle del Chelsea a casa del Nàpols (3-1). A Londres pinten bastos: poca gent aguanta a l'entrenadori Fernando Torres segueix intimant amb la banqueta.
Avui a part de l?OM- Inter es juga el Basilea-Bayern de Munich
Espero que l'actual OM no acabi com el campió d'Europa, a segona per culpa d'un president, Bernard Tapie, corrupte que va subornar a un equip rival perquè es deixés perdre

PostData: Diego Armando Maradona ha tornat a desbarrar. Ahir va dir que Valdés és un porter dolentíssim i té sort d'estar en un equip com el Barça. Em pregunto: quina substància psicotròpica es va prendre el Pelusa abans de dir això?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada