dijous, 9 de febrer del 2012

Gols tàntrics

En eliminatòries tant obertes com les d'ahir, qualsevol gol és un bàlsam, una espècie de tantra tranquil·litzador pels aficionats afortunats. I el partit d'ahir no va ser cap excepció, més aviat l'exemple més paradigmàtic.
La primera part del Barça-València va recordar i molt a les finals de la Copa d'Europa de Roma 2009 o la de Wembley de l'any passat: és a dir, uns primers minuts amb un Barça adormit a mercè d'un rival, que per gràcia divina, no va marcar.
Al quart d'hora Messi fa una assistència meravellosa, made in Xavi, Guardiola o Ronald Koeman, de 30 metres, perquè Cesc marqui el primer gol amb una pilota picadeta súbtil. Tots tranquils. El barcelonisme respira i els xacres dels seguidors blaugranes estant en moda positiu. I més quan el bany posterior del conjunt de Pep Guardiola és antològic.
A la segona part, el tantra, el bany i la tranquil·litat se'n van anar a la porra. El partit es va tornar un perillós anada i tornada d'atacs que no van afavorir en absolut als interessos i cors blaugranes.
Pinto va treure dos pilotes salvadores, tot i que va tenir, com no podia ser, un parell de cantades, o Pintades, (copyright meu, qualsevol reproducció són uns quants milions d'euros per mi). L'expulsió del valencianista Feghouli, per fotre una cleca amb la mà oberta a la cara de Carles Puyol (immens ahir altre cop) va fer respirar alleujat al soci i seguidor del Camp Nou. I més quan Xavi va marcar el 2-0 definitiu aprofitant una centrada d'Alexis i una passada de Cesc.
2-0. Tantra, i rúbrica a la final de la Copa del Rei. Al maig tornarem a viure un dels partits més macos del futbol. I no és, evidentment, perquè sigui la final d'una competició feta amb la part final de l'esquena, sino perquè la jugaran Barça i Athlètic de Bilbao. Com el 2009, la comunió, la germanor entre el poble català i absc, via xiulada a tot el que faci olor a monarquia, es tornarà fer palesa, ves a saber on (nois recordeu que parlem de la Federació espanyola de Futbol, no demaneu miracles), tot i que pinta altre cop Mestalla i Vaència.
Ahir al Camp Nou, victòria, final i dos gols tàntrics. El Barça jugarà la final de la Copa del Rei, l'actual campió el Madrid , no.

PostData: En bàsquet en jornada Eurolliga, el Madrid va tornar a fer el rídicul amb el Bilbao, com fa quatre dies a l'ACB. Va perdre a més del partit, l'average (havia de defensar 16 punts i va caure de 24) i es complica molt l'accés a quarts de final de la màxima competició europea