dilluns, 7 de febrer del 2011

Esportclub: pitets, bolquers i pilotetes

L'anàlisi del cap de setmana esportiu té un nom aquí:  Això és ... Esportclub

Ball històric

Dissabte el Barça va tornar a fer una altra exhició davant l'Atlètic de Madrid. Va fer el que va voler. El va accelerar i alentir quan va voler. De la mà del millor jugador del món: Leo Messi i sota la batuta del gran Xavi Hernàndez, el Barcelona va destrossar els colchoneros (3-0), amb un Hat Trick de l'argentí daurat. La millor jugada però no va ser cap gol. La cursa de 50 metres cap a enrere de Messi per recuperar una pilota al Kun Agüero va mostrar al míón l'essència del joc de Pep Guardiola, on l'últim atacant és el primer defensor. 16 victòries seguides, rècord històric i 9è Hat trick de Messi amb el Barça. A partir d'ara Xavi Torres i Pichi Alonso ja no faran el Hat Trick Barça sino el Hat trick Messi. El Madrid ho va tenir massa f'àcil per vèncer la Real Societat i l'Espanyol en 18 minuts va llançar a la brossa el seu partit davant l'Almeria (3-2)

Correctius abans de Copa

Cap de setmana previ a la Copa del Rei de Madrid 2011, marcada pels correctius rebuts per part del Manresa a la pista del Valladolid (90-64) i  la Penya a casa davant Estudiantes. La Penya només va perdre de 9 però la pallissa podria haver estat històrica (85-96). L'únic que es va salvar va ser el Barça que va vèncer al València d'Svetislav Pesic (85-67)

Marina

La Marina acaba de despertar el seu pare. La Marina té 11 anys. Són les 9 del matí d'un dels pocs diumenges que el Francesc pot dormir. El Francesc enmig de lleganyes i badalls nota la seva filla dalt del llit. La Núria, la mare, no hi és. Està fent l'esmorzar. La Marina li diu a qui mana que li va prometre que avui, Diada Nacional de Catalunya 11 de setembre li ensenyarà els escenaris que van ser seu dels èxits del pare com a entrenador de bàsquet. Som a l'any 2022, això del Círcol queda enrere molt enrere. El Francesc recorda, que per aquella època feia tres anys que estava casat amb la Núria. El Francesc es dutxa, es vesteix i esmorza. A la Marina, la nana, se la veu emocionada i amb ganes d'aprendre coses noves. La Núria dóna el toc d'ordre:
- "Anem"
I se'n van. Tots tres van a buscar el cotxe al pàrquing. El cotxe li costa arrencar. La Núria li diu al Francesc "que ja és hora que ens canviem el trasto, és molt vell i la gent se'n'en fot"
-"Ja en parlarem" li deixa anar el Francesc.
 La Marina és a la part del darrere del cotxe, traient el cap entre el pare i la mare, en aquella posició tan característica de les criatures. I ho observa tot. El cotxe enfila Martí Pujol camí de la Plana. Posen la ràdio. Estan informant de la sorprenent destitució de Sergio Ramos com entrenador del Madrid. El president del conjunt blanc, Florentino Pérez Jr, se l'ha carregat. Mentrestant a Can Barça el conjunt encara de Pep Guardiola, continua l'època trionfant que va iniciar fa 14 anys. En res arriben a la Plana, el primer escenari màgic del coach Castellet. Al Francesc té els ulls envidriats i li recorda a la seva filla que fa 11 anys, justament 4 dies després de néixer, va dirigir un partit perfecte:

"Mira filla, jo vaig començar a fer-me gran en el Círcol, un equip que aquells dies militava a Primera Catalana. Feia 10 mesos que vam pujar de categoria. Era un diumenge de febrer i el rival el Vilassar de Dalt. Al partit de la primera volta de la Lliga vam perdre de 19 i vaig conjurar els meus jugadors que aquell dia s'havia de guanyar. com fos
" I vau guanyar, papa? -contesta la nena.
"I tant. A la primera part tot ens va sortir rodó i vam arribar a la mitja part guanyant de 17. va ser una feina col·lectiva. Tothom va fer el que millor sabia fer,, des del "motoret" Andreu Lladó, fins a l'Àlex Eñeso, un paio atlètic que saltava com els àngels que ara juga al Panathinaikos grec. Fins i tot el desmenjat del lozano ho va fer bé. A la segona part vam continuar lluitant fins a guanyar de 20 i assolir una victòria vital."
-"Vinga, Ciscu, prou xerrameca que hem d'anar al Palau Sant Jordi"- li espeta la Núria.
I els tres, el Francesc Castellet, la Núria Cairó i la filla, la Marina tornen a pujar a l'atrotinat cotxe camí del sant Jordi on l'any passat, el 2021, la Penya del Francesc va guanyar la segona Eurolliga de la història verdinegre davant el Barça. Però això ja és una altra història

Noves vides

El Barça de futbol Sala, va aconseguir el primer títol com a secció professional del Barcelona. Des de l'any 2004, una formigueta va anar treballant i ara va recollint els fruïts. La final d'ahir de la Copa d'Espanya davant el Pozo Murcia va ser memorable i emocionant. Al final 3-2 pel Barça Alusport
Qui va començar una nova vida va ser Robert Kubica. Ahir el pilot de F1 de l'escuderia Lotus Renault va tenir un greu accident en què va tenir greus lesions a les cames i sobretot a la mà dreta. Una mà que ha estat a punt de perdre. Per sort s'ha salvat. Però haurà de pagar un peatge. Aparcar la F1, almenys durant 1 any per rehabilitar-se pe complert. Ànims Robert i prent'ho amb calma

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada