divendres, 30 de setembre del 2011

Una Lliga de merda?

Deia Jose Maria del Nido, president del Sevilla, que la lliga de futbol a Espanya, era una lliga de merda, ja que amb el repartiment dels drets televisius, en què Barça i Madrid, s'emporten la major part del patís, fa que sigui impossible que els altres la guanyin algun dia.
Si Del Nido, fa el mateix discurs davant l'ACB dubto que algú s'extranyi, o almenys es sorprengui. Ja fa anys que dirigents com Juan Roig, president del València Basket, o Jordi Villacampa, es queixen que el fet que Barça i Madrid estiguin sufragats econòmicamnet pel futbol, fa que la lliga estatal de bàsquet no tingui emoció, perquè sempre la guanyen ells dos, o el Caja Laboral (basc, oh sorpresa).
Aquesta nit a Bilbao, s'escenificarà el perquè de les queixes. Al Palacio de Miribillas es disputarà la Supercopa Endesa ACB, el tret de sortida del bàsquet espanyol. Barça Regal, R. Madrid, Caja Laboral i Bilbao Basket, és a dir els dos equips de "futbol", el Caja Laboral, "ric" pel fet del sistema econòmic basc i l'amfitrió.
Avui es jugaran les 2 semifinals, amb el primer plat fort de la temporada: un Barça- Madrid, el primer clàssic de l'any. El supercampió blaugrana reforçat amb 4 peces noves, ho vol guanyar tot. El Madrid, sense Ruy, lesionat, torna a fer un projecte galàctic made in Florentino per acabar amb la supremacia blaugrana. A la banqueta Pablo Laso, i a la pista gent com Jaycee Carrol (ex Gran Canaria), el jove Marko Milotic o l'incombustible Felipe Reyes. El Barça és el gran favorit però no espareu que com l'any passat guanyi de 40
Abans hi haurà el derbi basc entre Bilbo i Baskonia. Els vitorians venen memats pels adeus de Marcelinho Huertas al Barça i Stanko Barac, al Efes Pilsen turc, tot i el retorn de Pablo Prigioni, després dle seu pas frustat per la casa blanca. A les files bilbaïnes, després del sorprenent subcampionat de la Lliga, l'any passat s'han reforçat per fer un equip amb garanties de cara l'Eurolliga. A destacar els fitxatges de Raul López (que avui no jugarà per lesió), Roger Grimau (l'excapità del Barça), o Michailis Kakiouzis (el triplista ex Barça i Cajasol)
Avui s'obren els llums de la Lliga Endesa ACB. Només el temps dirà si aquetsa també pot ser una "Lliga de merda"

PostData: Notícia bomba al món del bàsquet. El lockout a l'NBA es cobrra una víctima il·lustre. Kobe Bryant se'n va a jugar a la Virtus de Bolonya, a Itàlia, on hi va passar els seus primers anys de vida, perquè son pare hi jugava. En principi només seran 10 partits

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada