dimarts, 6 de setembre del 2011

S'ha acabat el bròquil

S'ha acabat el bròquil a l'Eurobasket de Lituània. S'han acabat les pseudocostellades que acaben en pallisses, els partits de solters contra casats, i el més important s'ha acabat l'hora d'amagar les cartes. Sobretot s'ha d'acabar amb els partits patètics i estranys com el d'ahir de la selecció espanyola amb Turquia (on va perdre fent un 2-16 a l'últim quart) si volen revalidar el títol.
I és que demà comença la segona fase de l'europeu més llarg de la hiatòria, gràcies a que s'ha ampliat el nombre d'equips per colar a Itàlia. Han passat a la segona ronda tots els favorits. Croàcia és la primera selecció gran que cau a les primeres de canvi, a part d'Itàlia, si és que la considerem a hores d'ara gran.
Ara l'Eurobasket es redueix a 12 seleccions, agrupades en dos grups de 6 formats pels 3 millors de cada grup inicial (A+B= Grup E; C+D =Grup F). 2 particularitats: d'una banda les victòries anteriors s'acumulen i, per exemple en el cas espanyol, amb 2 victòries passaria a la ronda següent, de l'altre, encara que estiguin al mateix grup, els equips del mateix grup inicial no es poden enfrontar. Perquè ens entenguem, tot i que al Grup d'Espanya hi ha també Lituània i Turquia, no es poden enfrontar ja que ja ho havien fet a la primera fase; i per tant només jugaran amb França, Alemanya i Sèrbia (els classificats del grup B).
I és que com podeu deduïr els amants de l'esport de la cistella, el grup E, és el més complicat, ja que s'agrupen 3 seleccions amb quantitat de gent de l'NBA: Espanya amb 6 jugadors NBA (els Gasol, Calderón, Ricky, Rudy, Ibaka), França, amb 2 (Tony Parker i Joachim Noah), i Alemanya amb 2 més (Dirk Nowitsky, l'MVP amb Dallas l'any passat i Crhis Kamman). A més hem de tenir en compte sempre a l'amfitriona Lituània, que voldrà pescar en aigües tèrboles.
Al grup F la cosa sembla més clara: Rússia i Grècia són les grans favorites.
Passen a quarts els 4 de cada grup. Dit això aquíi teniu els grups de la segona fase de l'Europeu amb la classificació inicial fruït dels resultats acomulats a la primera ronda. Tots els partits es jugaran a Vilnius, al camp del Lyetuvos Rytas, a la millor instal·lació del bàsquet europeu
Fora bromes: es busca campió europeu

Grup E
                                 Partits        Punts             
1. França                     2                  4
2. Sèrbia                      2                 3
3. Espanya                   2                 3
4. Turquia                    2                 3
5. Lituània                    2                 3
6. Alemanya                 2                 3

Grup F

1. Macedònia               2                  4
2. Russia                      2                  4
3. Eslovènia                  2                 3 
4. Grècia                      2                 3
5. Geòrgia                    2                 2
6. Finlàndia                   2                2

PostData: També s'acaba el bròquil en el futbol estatal. Tots els clubs de la Lliga menys Barça i Madrid es reuniran per posicionar un front comú contra els drets televisius que es cobren i que majoritàriament s'emporten els grossos. Creuen que amb un repartiment mes equitatuiu s'acabaria aquest monopoli de 2 que és la Lliga espanyola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada