dimecres, 28 de setembre del 2011

Desde Bielorrússia amb amor

Aquesta nit (a les 20:45 des de les 19:00 a Rac1), el Barça posarà una bandereta nova al mapamundi de països que el club ha visitat enm els seus 112 anys d'història: Bielorrússia.
A l'exrepública soviètica els de Pep Guardiola compliran el ja viatge exòtic per la geografia europea. Per sort, Minsk, la capital del país, i escenari del partit (l'estadi del BATE Borisov no compleix la normativa de la UEFA), no és la freda i russa Kazan, ni l'extranya i ucraïnesa Donetz. Bielorrússia ha rebut el Barcelona amb un clima temperat lluny d'extrems gèlids.
No us enganyarem. Del BATE no sabem gaires coses. Dir-vos que l'equip és propietat d'un obrer, que el nom de BATE és una marca automobílistica local i que no té jugadors de massa renom. Potser els amants del futbol internacional recordareu el nom de Mateja Kezman, el jugador serbi ex del PSV Eindhoven holandès, Chelsea o Atlètic de Madrid. Com us podeu imaginar està vivint els seus moments com a futbolista al país soviètic.
Després de l'empat amb el Milan, al Camp Nou, en la jornada inaugural de l'actual Copa d'Europa, el Barça, vigent campió de la competició, ha de guanyar imperiosament si no vol complicar-se la vida. A priori no hauria de tenir dificultats. A priori. La realitat però, és que els catalans han d'anar en compte, ja que tradicionalment els viatges a llocs estranys i exòtics, com el d'avui, no han anat massa bé als de Pep Guardiola. Recordeu sense anar més lluny, els dos viatges a Kazan dels 2 últims anys. En això el Barça del Pep, també s'assembla al mític Dream Team de Johan Cruyff. Era un equip boníssim, però si es podia estalviar anar a Rússia o a Bratislava millor que millor. I és que l'ombra del Profeta continua sent mol allargada.
Avui el Barça imitarà a Sean Connery a la pel·lícula de James Bond "Des de Rússia amb amor" i anir`+a a Bielorrussia també amb amor... Amor pel bon futbol

PostData: I amb el mateix amor que sent pel futbol, Pep Guardiola va tornar a fer de bomber per apagar un nou incendi al barcelonisme (incendi que ell mateix va provocar). No es va retractar de res del que va dir sobre la Junta de Joan Laporta, però va dir que Sandro també fa grans coses i que tenen molt bona relació (equidistància). I que els dos són la mateixa cara de la moneda. Tots dos només volen fer el millor pel club (cal recordar que l'amic Jan i el Sandro surten de mateix lloc i que abans éren cul i merda?). En fi, 45 minuts de roda de prensa, amb la firma del Tractat de Pau de Minsk. Els bielorrussos ahir al·lucinaven del que bonament traduïa el traductor. L'hora dle futbol. Aquí pau i després glòria

1 comentari: