dimarts, 27 de setembre del 2011

Massa Goliath per a David

Un equip de 12 superclasses; un equip que fa anys que es coneixen amb 4 noves cares (Marcelinho Huertas, Chuck Eidson, Xavi Rabaseda i C. J. Wallace), un equip que té al darrere una superestructura esportiva, social i econòmica gegant. Al davant, un equip curt d'11 jugadors; un equip totalment nou on només sobreviuen 4 jugadors de l'any passat; un equip jove, però inexpert; un equip que amb prou feines és suportable econòmicament. En definitiva, un David contra Goliath de resultat previsible; un peix gran que es menja al petit.
Al Nou Congost de Manresa es va celebrar ahir dilluns (per fer-s'ho mirar), la final de la Lliga Catalana 2011 de bàsquet amb un clàssic Barça-Penya absolutament desfaçat i descafeïnat.
El Joventut va aguantar 10 minuts al parquet: el temps que va trigar el conjunt barcelonista a engegar la màquina i començar a carburar. Un parcial d'11-0 va fer plantejar ràpidament als verdinegres que "aquest any tampoc". Després de la mitja part, lluny de relaxar-se, el conjunt de Xavi Pascual va seguir apretant la defensa i anotant tot el que llançava. La nova Penya de Salva Maldonado veia impotent com el corró blaugrana els passava per sobre. No hi va haver res a fer.
El Barça va guanyar la Lliga Catalana, la tercera consecutiva (curiosament guanyada sempre al Joventut), la 15 de la seva història. El pròxim objectiu dels culers és la Supercopa Endesa ACB que es jugarà a partir de divendres amb unes semifinals de derbis: Bilbao-Caja Laboral i Barça-Madrid de Rudy Fernández. LA penya té 2 setmanes per aclimatar i fer rutllar el nou equip abans d'afrontar la prmera jornada de Lliga curiosament a Manresa.
A la final de la 32ena Lliga Catalana, al Nou Congost Barça Regal 94- FIATC Joventut 54. Com diria aquell "no hase falta desir nada más"

PostPartit: Els qui vèiem ahir el partit i, sobretot l'escoltàvem, vam trobar a faltar un so clàssic: el de les trompetes del Nou Congost i aquella melodia intimidadora. El fet que no jugués l'amfitrió va fer que aquest so del Congost no se sentís.

PostData 1: Dol al barcelonisme per la mort de Chus Pereda. Pereda va defensar durant 8 anys la samarreta blaugrana i és famós pel primer gol a la final de l'Eurocopa 64 que va guanyar la selecció espanyola al Santiago Bernabeu

PostData 2: L'ex jugador del Barça Michael Laudrup ha estat destituït com a entrenador del Mallorca, a causa de les males relacions amb el secretari tècnic els balears Llorenç Serra Ferrer (que ahir ja es va carregar l'ajudant de Laudrup, Eric Larsen)

3 comentaris:

  1. Aquest és el resultat d'aplicar el capitalisme a l'esport

    ResponElimina
  2. Marcel, estàs fet un crack!! Fas molt bé en evocar la teva opinió i els teus excel·lents recursos d'escriptura a un blog; aquesta és la feina del periodista modern, el d'ara! Els comunicadors d'ara no estan tancats a redaccions,

    Mira que a mi no m'agrada l'esport i porto una bona estona llegint els teus últim posts! Estan realment ben escrits! És nota que ets l'autor!

    Ànims i endavant, aquests quatre anys de periodisme han de ser teus com sigui.. sino, de qui?

    ptonss!

    ResponElimina
  3. Bones, no ens coneixem però jo soc un gran amant de la Penya i et felicito, escrius molt be.

    FORÇA PENYA

    ResponElimina