dimecres, 24 d’octubre del 2012

Buf!

El Pere ahir va anar al Camp Nou, com sempre. Ahir però estava més excitat que de costum. El Barça-Celtic d'ahir estava amarat de tot l'ambient independentista. Estelada al coll, i predisposat a veure un passeig militar culé sobre el cap d'uns escocesos a qui en Pere i molts de nosaltres creiem que no tíndriem problemes.
La primera sorpresa de la nit. En Pere va veure Marc Bartra d etitular. Bartra, que era com els bitllets de 500€, sabíem que existia, però no l'havíem vist mai jugar a l'Estadi. Sorpresa agradable, va ser un dels millros del matx
El Barça atacava, però com ja ve sent una mala costum va ser el Celtic qui es va avançar al marcador. El Pere ja no ho veia tant clar, i pel seu cap ressonava la frase que hauria d'encapçalar l'himne del Barça :"Avui patirem".
Però el Pere no va patir perquè els escocesos busquéssin el segon o ataquéssin com a bojos. Ans el contrari. El Barça generós de mena i solidari va tornar a fer gala un cop més de la seva vessant solidària en fer internacional al porter del Celtic Fraser Forster. Llàstima que ja ho sigués. Aquest 2012 ja ha debutat amb la selecció anglesa.
El Pere patia fins que va veure el gol d'Iniesta. I el Pere llavors va pensar "Ja està. Un ensurt i ara ja en cauran 4 més".
El Pere s'equivocava. Passàven els minuts, i el Barça no marcava. Al minut 90, el Pere es disposava a tornar a casa emprenyat sense sopar i volent gastar la ràbia amb el seu nano perquè és més sabatot en els estudis que Alex Song com a central.
Però el Pere, per a tranquil·litat del seu fill, va veure com Jordi Alba al minut 93 feia el 2-1 definitiu. Un gol amb tot menys amb el cap. Va rematar amb tota l'ànima. Va marcar i a Tito li va rebrotar el jardí de tulpans al cul que en el seu dia Johan Cruyff va fer germinar al seu profètic darrere.
2-1 i final, i el Barça ja té tres quarts de bitllet als vuitens de la Champions. I el Pere i tots els qui ho vam veure vam fer un descansat "Buffffffffff!!!"