dijous, 5 d’abril del 2012

Vells amics

Amb les victòries del Madrid, clara, davant l'Apoel de Nicòsia, i del Chelsea, demanant l'hora, amb el Benfica ja tenim configurades les semifinals de la Copa d'Europa. El millor equip del vell continent es dirimirà entre 4 vells amics, que s'enfrontaran entre ells.
El Barça jugarà amb el Chelsea, un clàssic modern de la Copa d'Europa, des que els diners de Roman Abramovic van rellançar un equip, fins aleshores de mitja taula de la Premier anglesa. Sigui a vuitens, quarts o semis catalans i blues s'han enfrontat un futimer de vegades en aquest últims 10 anys. Recordareu, el golàs de Ronaldinho el 2004, l'entrada esgarrifosa d'Asier del Horno a Messi, el "teatro del bueno" de l'amic José Mourinho l'any 2006, o evidentment el gola`s d'Iniesta que ens va obrir les portes del cel de Roma el 2009.
Ara, tres anys després, el Barça segueix amb molta més gana, que ja és dir que aquell primer any de Guardiola a la banqueta. En canvi el Chelsea ha patit fins no fa massa una greu crisi de joc que s'ha carregat a André Villas-Boas, l'entrenador portuguès, a qui s'equiparava amb Mou, pel fulgurant èxit al Porto, i que va seguir el mateix camí que l'"Special One". Ara sembla que amb l'italià Roberto Di Mateo a la banqueta, la cosa s'ha estabilitzat i sembla que el joc dels londinencs ha millorat força. Però la base de l'equip és més o menys la mateixa que el 2009. Els Lampard, Drogba o Terry són els mateixos que fa tres anys, tres anys més grans, i sense la qualitat d'aquell moment. Amb els clàssics ha arribat una fornada del futbol espanyol que vol portar els blues ha assolir el sostre europeu: Juan Mata, l'extrem ex del València, que sembla que s'està convertint en nou ídol dels anglesos; Fernando Torres, l'etern Niño, que marca a comptagotes (el seu últim gol va arribar 1000 dies després de l'últim); i Oriol Romeu, una de les perles de La Masia blaugrana que tot i guanyar-se inicialment la confiança dels tècnics blues ara està escalfant banqueta.
Tot i aquests factors qui pensi que guanyar al Chelsea serà un passeig militar és que no sap de què va la pel·lícula. Això són unes semifinals de la Copa d'Europa, l'última porta abans de la final, i on no hi arriba el futbol hi arriba sempre el cor i les ganes. El Barça és clar favorit, però no serà gens fàcil
Com tampoc serà gens fàcil, pel Madrid, superar el Bayern de Munich. No només perquè els bavaresos són els amfitrions de la final del 19 de maig, sino perquè el Bayern és la bèstia negra del madridisme. L'últim enfrontament entre els 2 a la Champions va ser el 2007, als vuitens de final, on els alemanys es van carregar els somnis dels blancs d'aixecar la décima. Serà una gran eliminatòria de dos equips clarament ofensius i amb 2 referents claríssims: Cristiano ronaldo i Frank Ribery
Barça- Chelsea, i Madrid-Bayern, vells amics per un gran regal: la Copa d'Europa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada