dimarts, 24 de gener del 2012

La Ventafocs

Hi havia una vegada en un reialme molt i molt llunyà anomenat Montjuïc, un equip pobre i humil que ja havia viscut els seus millors moments en èpoques pretèrites. En aquells dies però l'equip patia per salvar la categoria, no il·lusionava, jugava malament i era molts cops xiulats.
Fins que un dia es va aparèixer la Fada Pochettino. L'equip, que es deia Espanyol li va demanar un favor a aquella fada:
- Fada Mauricio, m'agradaria anar al Ball dels Grans i així poder jugar a Europa
- D'acord- li va contestar la Fada- però pel camí hauràs de superar moltes dificultats
- Si no hi ha més remei, tracte fet
I la Fada Mauricio Pochettino es va sentar a la banqueta perica, va convertir una carbassa en una carrossa, una rata en un cavall i un vestit llardós en un uniforme llampant. Així l'Espanyol va tornar a il·lusionar, jugar bé i ser aplaudit. Tant que va canviar el fred reilame de Montjuïc per Cornellà-El Prat, un nou poble més càl·lid i acollidor. Però tal com va dir la Fada el camí cap al Ball dels Grans no va ser fàcil. Dani Jarque, el capità de l'Espanyol va morir just una setmana després d'inaugurar la nova casa; Raúl Tamudo, l'estandart de l'espanyolisme va marxar per la porta del darrere, ja que, entre moltes raons, era un topall perquè avancés la carrossa de la Ventafocs, ara tota una princesa; i Ivan de la Peña, un altre mite marxava entre llàgrimes.
L'Espanyol, però continuava avançant pel camí cap als millors. I sembla que després d'aquest Nadal ha arribat al Ball dels Grans i es comença a codejar amb els grans Prínceps de la Lliga Espanyola. Sembla que ha trobat el seu Príncep Blau i encara ni són les 12 ni ha perdut la sabateta de cristall. L'Espanyol és cinquè a la classificació. A més sembla afortunat ja que quan sembla que se li compliquen els partits surgeix una màgia que els fa remuntar eliminatòries de la Copa del Rei com la del Còrdova o els hi fa viure 5 minuts brutals que els fa superar un 0-2 en contra com la setmana passada a Mirandés
Avui a les 21:30 (Cuatro) des de les 21:00 a Rac1 l'Espanyol té la gran oportunitat d'allargar encara més el somni de la Ventafocs: continuar allargant el ball amb el príncep i continua somiant amb la Copa. Avui els pericos juguen al camp del Mirandés de Segona B en busca de les semifinals de Copa del rei. Mai ho tindrà tant bé com aquest any per aixecar un títol que se li escapa des de 2006.
I vet aquí un gos, vet aquí un gat... a final de temporada podrem dir que el tabu a dir Europa s'ha acabat (?)

PostData: Ahir es va celebrar al Palau de Congressos de Catalunya una nova Gala del Mundo Deportivo on es van coronar a Joan Carles Navarro (líder del Barça de Bàsquet campió de tot el que es pugui guanyar a Espanya aquest 2011) i Andrea Fuentes (líder de la sincronitzada espanyola i successora de Gemma Mengual), com amillors esportistes del 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada