divendres, 11 de març del 2011

Un fals vintage

Demà als amants del Vintage tenen una cita a la Plana. A les 19:00 hi haurà un Joventut- Círcol Catòlic, un clàssic del bàsquet català d'èpoques pretèrites. Abans en aquets partits saltaven espurnes i eren autèntics recitals tant a la Primera Divisió del Campionat de Catalunya com a la Primera Nacional, estatal. Durant ben bé 40 anys aquets dos equps portaven Badalona pel món. Recordem que el Círcol fins i tot va arribar a disputar una semifinal de la Copa Korac, l'any 78. La rivalitat s'accentua a més quan molts jugadors que van notrir el Joventut provenien dels catòlics: Des de Joaquim Costa fins a Andrés Jimenez  De fet el primer jugador americà de la Penya, Frank Costello, venia del Círcol. L'any 1983, el Círcol desapareix com a secció de bàsquet i cedeix la plaça ACB al Licor 43 de Sta Coloma. Un any després es refundaria com a equip destinat a l'educació a través de la cistella, gràcies a l'equip base i amb un Sèniors (masclí i femení), com a model final de tots els nanos. En definitiva el mirall on tots els petits que juguen al Círcol volen arribar
Demà doncs torna un clàssic a la Plana. Bé per ser sincers en realitat es juga un Joventut- Círcol de bàsquet femení, i no es juga evidentment a l'ACB, sino a la Segona Catalana. Però l'esperit d'aquells enfrontaments entre Joventut (poseu el patrocini que vulgueu) i Cotonifici (la marca que va fer més popular i més coneguda el Círcol), continua ben vigent, en totes les categories en què s'enfronten.
Veure les noies de Josan Garcia, (si són les de la foto) l'entrenador blanquiblau, és un gust per la vista. En certs moments veure el colíder de la Segona, és veure jugar al Barça de Pep Guardiola. A la direcció d'equip hem de destacar la Roser Riba, una espècie d'Andrés Iniesta o Xavi Hernandez, que amb les seves passades, fa de la porta enrere un art. Sota les cistelles, la potència i la presència de la capitana, Sònia Artime, la Carles Puyol de l'equip: tota entrega, tot múscul sota les cistelles. I al costat de la Sunny i de la Roser, la resta del conjunt, cada una important en el seu rol: la Maria Zambrano, la Iria Rodriguez, l'Anna Carpio, la Laura López... etc.
Amb humilitat, i fent-t'ho fàcil han passat de patir pel descens a ser una de les fermes destacades a pujar. Elles han fet del contraatac la seva arma letal. Una arma que es carrega des de la defensa i es dispara en els atacs que porten les bases. Potser us semblo molt parcial, però us juro que l'exageració no és en va.
Dema a les 19:00 els amants del vintage teniu una cita a la Plana: Joventut BBC- Circol
Una altra cita a la Plana. L'endemà diumenge, el Junior del Círcol us necessita. pares, mares, àmics, qui sigui. A les 10:45 doble enfrontament Círco-Premià. Els Júniors necessiten una victòria com el pa que megen i estan, espero, mentalitzats per aconseguir-la. Ha de ser una victòria per recuperar l'orgull ferit de l'equip. Nois si em llegiu això heu de saber que sou bons. Si us ho creieu podeu guanyar a qui sigui. Des de l'humilitat més absoluta i treballant tots junts ho podem fer.
I després si no en teniu prou podeu veure el Senior B enfrontar-se al premià. A les files del Círcol veureu jugar un mite de l'NBA. És Charles Barkley. El reconeixereu perquè s'ha emblanquit la pell, porta el 10 a l'esquena i es fa dir Jaume Lleal. Però que no us enganyi, és Barkley

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada