dijous, 2 de desembre del 2010

Comparacions odioses

Amb el 5-0 de dilluns s'ha tornat a obrir el dfabat de quin és millor equip, el Barça actual o el Dream Team dels anys 90. Per saber-ho us proposo un exercici d'analogies i diferències entre ambdós.
A la banqueta 2 eentrenadors hereus d'un mateix model. Johan Cruyff va heretar de Rinus Michels la seva visió del futbol total, que va portar a la Holanda dels 74 a convertir-se en un equipàs. Cruyff ho va aplicar al Barça. Guardiola, com a prolongació del Profeta al camp, com a jugador ha mamat tot el que li ha ensenyat Johan.
A la porteria 2 porters llegendaris: Zubizarreta als 90 i Valdés ara.
En defensa hi havia un sol amo a l'època del Dream Team: Ronald Koeman. Actualment entre Gerard Piqué i Carles Puyol porten de corcoll qualsevol atac rival.
Al mig del camp, el Dream Team tenia a Pep Guardiola com a director d'orquestra. Actualment tenim un gran hereu, que ha millorat infinitament les prestacions de l'ara tècnic culé: Xavi
I a la davantera Stoickov, Laudrup i Romario abans,i ara Messi, Pedro Villa...
A nivell futbolístic Pep Guardiola ha portat a la perfecció el concepte de pressió a tot el camp que va iniciar Cruyff "el davanter és el primer defensa" diu el mister català.
A nivell resultats, el Dream Team va trigar dos anys a rutllar a la perfecció i assolir títols. Fins i tot va estar discutit per l'exigent afició blaugrana. En canvi el Barça de Pep ho va guanyar tot al seu primer any. Els 2 van aixecar un equip moribund. En Pep va aconseguir el que se li va escapar a Johan al seu moment:  l'anhelat Mundial de Clubs o Intercontinental en el seu moment. Els 2 van endosar un 5-0 al Madrid, però el Barça actual va humiliar els blancs al seu estadi, en l'inoblidable 2-6 del maig del 2009.
Als anys 90, Cruyff i Nuñez no es parlàven (ara tampoc). Ara sembla que la sintonia Guardiola-Sandro és total, bàsicament perquè Rosell no baixa als vestuaris a fer alineacions.
En definitiva 2 equips amb molta fam de títols, grans jugadors, molta presència del planterm, un joc meravellós..., però dues èpoques diferents. Només el temps dirà qui és el millor Barça de la història, qui és el millor equip de la història del futbol

PostData 1: Amb sengles victòries contra l'Hospitalet (1-0) i Barça (1-2), l'Espanyol es va convertir en el nou campió de la Copa Catalunya. El Barça-Hospitalet (2-0) ja no va servir de res

PostData 2: Fa res s'acaba de d'anunciar a la Casa FIFA de Zurich les seus dels mundials de futbol de 2018 i 2022. Rússia serà seu del Campionat 2018, en detriment de la candidatura ibèrica (Espanya-Portugal) i Qatar la de 2022, candidatura per cert recolzada per Pep Guardiola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada