dimecres, 17 de novembre del 2010

500 dies de glòria

2 d'octubre de 1999-13 de novembre de 2010. Valladolid-Camp Nou. Dos dates, dos llocs especials en la vida esportiva d'un home: Carles Puyol. I és que des d'aquell dia de tardor de fa gairebé 12 anys a aquest dissabte han passat 500 partits de futbol.
Aquest cap de setmana el capità del Barça ha complert 500 partits defensant la samarra blaugrana. I mai més ben dit. Des que Puyol va debutar al Nuevo Zorrilla de la capital lleonesa fins ara, s'ha trencat literalment la cara en la defensa dels colors del Barça i tot el que representa els valors de la institució.
L'any 2004 el noi de la Pobla va esdevenir capità i amb aquest fet va arribar l'època més esplendorosa de la història centenària del club. Puyol ha aixecat 13 títols, entre elss 2 Copes d'Europa (2006 i 2009), 4 lligues (2 amb Frank Rijkaard i 2 amb Pep Guardiola) i l'anhelat Mundial de Clubs (2009). Ha marcat 9 gols com a blaugrana; el més recordat segurament és l'1-2 al Santiago Bernabeu, en aquell ja mític 2-6 al Madrid. La imatge del llanut defensa besant el braçalet -senyera de capità davant el públic madridista serà per sempre una de les grans imatges que quedarà guardada en l'imaginari col·lectiu del soci i seguidor del Barça.
Amb el partit de dissabte davant el Vilarreal, Puyol es posiciona com a tercer jugador amb més partits disputats vestint la samarreta blaugrana, darrere Xavi (541) i Migueli (549). A més puyol ha aixecat amb l'uniforme de la selexxió espanyola l'Eurocopa de 2008 i el Mundial recent de Sudàfrica a més de penjar-se una medalla d'or als JJ.OO de Sydney 2000.
Només té 32 anys està fet tot un xaval i encara té corda per estona. Per molts anys l'etern capità Carles Puyol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada