dimarts, 17 de juliol del 2012

El camí del Tito

Carta oberta a Tito Vilanova

Estimat Tito

Ara si, el Barça és teu. No és el Barça de Pep, ni dels 14 títols. És el teu. El teu i el de tots els culers. Però primordialment el teu. El de le steves decisions, els dels teus pensaments i el de les teves jugades. Des d'avui, quan has fet el primer entrenament del nou curs, el Barça és el teu, el dels teus encerts i també el dels teus errors. Has emprès el teu particular camí, un camí que esperem sigui llarg i ple d'aventures (bon senyal). Guardiola és història, beneïda i agraïda història. Una història que també és teva, en tant segon entrenador vas ser. Però, a partir d'avui la història dle Barça porta inherentment enganxat el teu nom: el dle Tito, l'home del dit a l'ull, si, però també l'estratega d'aquets Barça triomfant del que tots ens enorgullim. Ara però volaràs sol. Sol, però sempre amb l'ombra allargada de Pep Guardiola. De la mateixa manera que Bobby Robson va veure sempre planar l'ombra del voltor Johan Cruyff.
No vols comparacions, però, ho sento en tindràs, i de constants. El soci i seguidor barcelonista, principal protagonista de l'auca, i a qui hauràs de respondre a partir d'ara, no t'ho posarà fàcil. No tinguis dubtes que sentiràs molts cops la frase "Quan hi havia el Pep..." Ara però el Pep no hi és. Volaràs sol. Avui has tingut la teva primera roda de prensa. I efectivament no ets Guardiola. A un entrenador del Barça no se li demana ser el Profeta i Guia del poble. Guardiola, amb el seu estil de dandi, elegant, va agafar el megàfon com a estandart del barcelonisme quan la cosa pintava fatal, i ha seguit fins l'últim dia. No espero de tu, grans discursos eloqüents i encigalades al poble. No ets així, i ni tant sols et demano això. Guardiola t'ha guanyat en el do de la paraula de carrer. Ara veurem, que és el que m'interessa, si li pots guanyar la batalla a la gespa. No tinc dubtes que ho faràs molt bé. Perquè el pep sense tu, poca cosa hauria fet, i a l'inversa. Saps prou bé que vas ser, i est peça clau per entendre l'actual Barça. L'estratega, l'home de les faltes, l'home de l'estratègia. Aquest ets tu. Perquè el Pep es va rodejar dels millros. I tu n'ets un.
I ara que et sents fort, capaç i sa, afrontaràs el nou repte rodejat dels millros, perquè la majoria que estava amb el Pep segueix amb tu. I no et preocupis pels discursos encigaladors. El Zubizarreta els farà per a tu. L'Andoni, el director tècnic tindrà molt més protagonisme que fins ara, i arribarà on tu coixeges, que és davant dels micros.
No és una crítica, Tito, només é suna de le stantes comparacions que et faran amb el Pep: l'oratòria.
Ara voles sol, fas el teu camí, el camí que `portarà el teu Barça. I des de l'ombra, discretament, com ets tu ja has près les primeres decisions. Jordi Alba és fitxatge teu; l'adeu de Keita és teu. I tot el què passi a partir d'ara serà responsabilitat teva. Si guanyes, la teva carrera serà llarga, si perds, serà curta. Perquè ho saps massa bé, Can Barça és un exàmen diari on, quan interessa, s'oblida el passat ràpid. Però si has agafat aquest repte és perquè n'estaves concient. El 24 de juliol a Hamburg comença a rodar la pilota del teu Barça
Et desitjo el millor, i sé que faràs el millor pel Barça.

Cordialment

Un "Titista" a mort

PostData: Nova incorporació al bàsquet blaugrana. Es tracta de l'aborígen australià, Nathan Jawai de l'Unics Kazan rus. Els bons aficionats al bàsquet el recordareu com aquell armari que gairebé dóna un disgust a l'equip de Xavi Pascual en els quarts de final d'aquest Eurolliga, ja que per poc no deixa, ell solet, els blaugranes fora de la F4. És la tercera incorporació juntament amb el madridista Ante Tomic i el verdinegre Marco Todorovic. I un que ve i un que marxarà: Fran Vázquez pot fore el camp a Màlaga en qüestió d'hores. I un que havia de marxar i sembla que es queda: Lazslo Nagy el capità de l'hambol blaugrana que havia de tornar al seu país, per jugar al Veszprem hungarès, sembla que es quedarà a Can Barça. El què demana el Barça per ell és massa pel conjunt hongarès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada