dimarts, 11 d’octubre del 2011

Un Barça de Jutjat de guàrdia

Carta oberta a Perry Mason

Senyor Mason

Li escric en representació dels 180000 socis i de milions d'aficionats arreu del món del FC Barcelona, més que un club de futbol (allò que vostès els maericans en diuen soccer). Som una institució que més enllà de la vessant esportiiva té una vida paral·lela als tribunals de justícia, i això afecta al terreny esportiu. Li puc parlar d'innomerables casos en què el Barça ha estat protagonista a una banqueta d'acusats.
A principis dels 80, Josep Lluís Nuñez, el que era aleshores president del Barcelona, es va veure indirectament afectat en el cas Banca Catalana, una entitat bancària que fa fallida i que era patrocinador de la secció de bàsquet blaugrana.
Més tard arribaria el Motí de l'hespèria i tot el rebombori que es va generar per culpa d'uns jugadors que volien cobrar més dels drets d'imatge.
Posteriorment, un grup d'oposició a Nuñez anomenat l'Elefant Blau, presidit per un tal Joan Laporta, porta Nuñez als tribunals per culpa del projecte urbanístic Barça 2000 que volia requalificar els terrenys del barri de Les Corts que rodejàven les instal·lacions del club. A això se li ha d'afegir els innombrables judicis per especulació immobiliària de l'empresa de Nuñez Nuñez i Navarro, aliè al Barça, però com que Nuñez és qui és esquitxava al club
Un cop van aconseguir l'objectiu de carregar-se Nuñez, part d'aquest Elefant Blau van entrar a la directiva del Barça, però no van acabar amb el filtreig amb les togues. Ans al contrari
Joan Laporta ha estat i és un asidu als Tribunals. Si no és perquè Eto'o li reclama diners que no ha cobrat, és pels drets televisius. I si no és perquè la Junta actual, presidida per Sandro Rosell, li reclama una quantitat de calers indescent, és per uns negocis estranys a l'Uzbekistan. Això és el què va passar ahir. Un representant FIFA, Bayram Tutumlu reclama a Joan Laporta uns 10 M € que segons diu éren d'uns negocis del Barça al país soviètic i que se'ls va quedar Laporta a títol personal. El mateix Jan ho ha reconegut.
En definitiva, no voldria amoïnar-lo amb aquestes històries només li reclamo que ens ajudi a acabar amb tots aquests merders amb la justícia que entorpeixen l'activitat esportiva. Només volem que a Can Barça només rodi la pilota.
No es preocupi pels honoraris. Pagarà Joan Gamper, el fundador del club, que el trobarà al tercer núvol començant per l'esquerre de Déu al Cel.

Atentament

Un esquizofrènic, que parla amb morts, a qui li agrada el futbol

PostData 1: Bojan Krkic va dir al programa El Convidat de Tv3 que Pep Guardiola no el volia, que no es parlàven i que va marxar perquè no li tenia confiança. No és res de nou, ho sabem tots, però que ho digui un paio com Bojan que mai diu una paraula més alta que una altra, i que té aquest tarannà del bon rotllo per bandera, sobta.

PostData 2: La nova reunió per desbloquejar el lockout de l'NBA ha acabat com sempre, en un no-res i la competició de moment no començarà com tocava. Es suprimeixen les dos primeres setmanes. Ergo Rudy seguirà a Madrid, els Gasol a Barcelona i continuarè l'èxode de cracs a Europa

PostData 3: El Barça Alusport de Futbol Sala ja coneix els seus rivals a la fase d'Èlit de la UEFA Futsal, la Champions del Futbol Sala. Estarà enquadrat al grup B amb l'Eindhoven holandès, el Chrudin txec i l'Araz Nacsivan d'Azerbaidjan. Els partits es jugaran en format lligueta del 17 al 20 de novembre al Palau Blaugrana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada