divendres, 28 d’octubre del 2011

Futbol i vermut

Si fos una lliga normal d'un país normal, tots els horaris de tots els partits se sabríen des d'abans de començar la competició. Si fos una lliga normal d'un país normal, les teles tindrien un paper irrisori. Si fos una lliga d'un país normal no tallaria el bacallà l'amo de les teles
Com que aquesta no és una lliga normal, d'un país estrany els horaris es posen dues setmanes abans que es jugui la hjornada, les teles manen més que els clubs, i l'home amb més influència al futbol espanyol és Jaume Roures, president de la productora Mediapro, empresa que gestiona els drets d'imatge de la majoria de clubs de Primera i Segona.
Vet aquí l'últim exemple: el R. Madrid-Osasuna de l'11 jornada de lliga es disputarà el diumege 6 de novembre a les 12:00 del migdia, un assaig general del clàssic del desembre. Ja podeu pujar de peus el Madrid-Barça es jugarà a les 12:00 del migdia. Per què? Per poder engraixar més el porc del negoci televisiu. La lliga, l'organisme que regula el futbol estatal, no té cap mena de poder. Per molt que es queixin els clubs han de claudicar perquè dels ingressos de les televisions depenen el seu futur. Així doncs farem a tothom content menys als clubs. A Jaume Roures que se'n surt amb la seva, i als japonesos que a l'hora de prime time podran veure un interessant Betis-Osasuna, en comptes de les sèries que posen allà com Ventdeltòquio o La Riera Sushi.
És igual que els metges, fisios i entrenadors dels clubs afectats aconsellin no jugar aquesta hora pel canvi de rutines i per la solana que cau al migdia. Mentre Roures toqui pela llarga, tothom a callar.
Benvinguts a la nova moda d'aquest país tant estrany que es diu Espanya, i que de pas sigui dit, alguns voldríem marxar. El país del jamon, la siesta, dels toros i de sucar una oliva a la salsa de les escupinyes (o berberechos segons el diccionari Dani Sánchez Llibre), mentre veus un Granada Rayo Vallecano. Apassionant. Futbol i vermut. Algú demana més?

PostData: El Barça de bàsquet va passar per sobre l'Asseko Prokom en jornada d'Eurolliga i és líder del Grup D. Mentrestant a Amèrica el lockout que fa que l'NBA no comenci semblña que per fi té solució. S'han acostat postures i sembla que la competició començarà, això si escapçada. Per tant tots els jugadors que van fer les Europes per jugar hauran de tornar, inclos Cristian Eyenga que de moment jugarà amb la Penya. Sí és que juga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada