dissabte, 11 d’agost del 2012

La jornada Olímpica. Dia 14: Pales de plata, veles d'or

Ahir la selecció espanyola de bàsquet es va classificar per la final del torneig olímpic. I ho va fer tal com ha anat desenvolupant tot el torneig: de manera irregular amb mal joc i arreglant les coses amb presses. Un equipàs de gran qualitat, mal gestionat per Sergio Scariolo, tècnic més preocupat pel seu pentinat que pel què passa al parquet. Perquè si Espanya és finalista és per la qualitat individual dels seus homes (Gasol, Rudy i cia) El partit d'ahir amb rússia va ser més o menys calcat al de quarts de final amb França. És a dir primera meitat de domini rús  i segona de domini rotund espanyol, amb més testosterona que cap, com va dir Scariolo al final del matx. José Manuel Calderón Marc Gasol i Rudy fernández van tirar del carro. Amb Kirilenko descentradíssim els russos es van desquiciar i van deixar entrar als espanyols al match. Al final resultat enganyós i abultat (67-59). El fet però és que Espanya va guanyar per primer cop a Rússia en un torneig olímpic i jugarà amb els EUA per un or cantat pels americans (qualsevol altre cosa seria una sorpresa majúscula)
En atletisme el relleu 4x100 femení americà va guanyar per davant de Jamaica i Ucraïna, en una cursa històrica en què es va batre el rècord mundial que estava vigent des del 1985 de l'antiga RDA. La nova marca està amb 40, 82 En el 1500 femení triomf de la turca Çapir Alptekin amb la seva compatriota Gamze Bulut. I al relleu 4x400 masculí històric triomf de Bahamas sobre els EUA, que feia 50 anys que no perdien una cursa en aquetsa modalitat. El francès Renaud Lavillenie, campió de salt de perxa amb 5'97m
I nou èxit del taekwondo espanyol. El canari Nicolás Garcia va perdre per un sol toc a zero, fet al tercer assalt la final dels -80kg contra l'argentí Sebastian Crismanich. En un combat tàctic, una sola patada al pitrall blau del canari va decidir l'or.
Al canal de piragüisme d'aigües tranquil·les d'Eton Dorney, la delegació espanyola corria aquest matí tres finals a l'sprint dels 200 metres. En la final del càiac K1 el lleidatà Saül Craviotto ha guanyat la plata per darrere el gran favorit, el britànic Ed McKeever.  En la final de canoa C1 el mallorquí Sete Benavidez ha quedat quart en una cursa guanyada pel palista ucraïnès Yuri Cheban. I en la final femenina càiac K1 la gallega Teresa Portela també ha quedat quarta en una cursa guanyada per la neozelandesa Lisa Carrington
I al centre de Londres a The Mall hem vist la imatge dramàtica dels Jocs. En els duríssims 50km marxa el murcià Benjamín Sánchez ha acabat la cursa pàlid, erràtic, fent esses i vomitant. Ha trigat 40 minuts més que el guanyador el rus Sergey Kirdyapkin amb rècord olímpic, però ha acabat, penúltim.. Ha estat la imatge èpica dels Jocs, comparable amb les de la maratoniana suïssa Gabriella Andersen que va acabar els 42 km de Los Angeles 84 amb mig cos paral·litzat per les rampes. En aquesta bprova dels 50 km marxa el madrileny afincat a Catalunya Jesús Ángel garcía Bragado ha acabat 20è en els seus sisens Jocs Olímpics
I fa res ha arribat el tercer or de la delegació espanyola. Ha estat a la badia de Weithmouth, on Marian Alabau ja va guanyar el primer or, l'equip femení Elliot de Match Race, amb Tamara Echegoyen, Sofía Toro i Ángela Pumariega ha guanyat per 3-2 a Austràlia. La clau la trobem en la tercera regata on el vaixell australià ha tingut una averia mecànica, i ha caigut una tripulant, i a la cinquena on les australianes han tingut una penalització, en què han hagut de fer una volta de 360º
La gran dominadora de la gimnàtica Rítmica, la russa Evgeniya Kanaeva reté l'or que va obtenir a Pequín 2008. L'ha acompanyat al podi, la seva compatriota Daria Dmitrieva i la bielorussa Lioubou Charkashyna
Finalment Mèxic guanya l'or olímpic en futbol en vèncer 2-1 al Brasil, amb 2 gols d' Oribe Peralta. La pentacampiona mundial i de tot, la canarinha, encara li manca un or olímpic. Corea bronze en vèncer al Jpó 2-0.
I acabem amb la curiositat del dia. Colòmbia va guanyar ahir el primer or de Londres 2012 gràcies al ciclisme BMX. Va ser per Mariana Pajón. Aquesta és la notícia, les bromes semàntiques us les deixo a vosaltres
Els Estats Units lideren el medaller amb 95 metalls, 41 d'or, per davant la Xina amb 82 medalle, 37 d'or, Espanya ha pujat gràcies a l'or d'avui al 18è lloc del medaller, amb 15 metalls, més el de bàsquet a la recambra, rebenta el termòmetre i les crispetes continuen cares