dijous, 9 d’agost del 2012

La jornada Olímpica. Dia 12: Doble patada al metall

La selecció espanyola de bàsquet es va classificar per les semifinals del torneig olímpic en eliminar França (59-66) amb les mateixes males sensacions que ha anat arrossegant tota la competició. França va dominar 3 dels 4 quarts sense fer res de l'altre món perquè els d'Scariolo van estar molt desencertats i amb un pobre nivell defensiu. La tripleta Parker-Diaw-de Colo va ser un malson pels Gasol i cia.
A l'últim quart Espanya va apretar la seva defensa i va deixar els francesos amb 6 punts. Marc Gasol i un bon final de Rudy van desesperar els francesos. Prova d'allò va ser l'agressió de Nico Batum a Navarro, que ha donat la volta al món o la de Ronny Turiaf a Rudy. Així doncs demà a les 18:00 semifinals Espanya -Rússia. L'altre semifinal la jugaran els EUA i Argentina que van vèncera Austràlia i Brasil respectivament
I amb nocturnitat han arribat dos nous metalls per la delegació espanyola: una plata i un or. I no ha esyay a l'aigua, com de costum sinó en el tapís de taekwondo. Primer la mallorquina afincada a Catalunya Brigitte Yagüe va perdre 8-1 contra l'actual campiona del món i or a Pequín, la xinesa Wu Jingyu, la final dels -49kg. Per tant plata en una final sense història.
Posteriorment el figuerenc Joel González va guanyar l'or en la final dels -58kg en derrotar 17-8 al coreà Daehoon Lee. El català va dominar els tres assalts amb comoditat i va donar tres puntades al cap, que sumen 3 punts cadascun, més uns quants cops al pitrall electrònic que li van donar el triomf
En atletisme l'americà Aries Merrit amb 12'94 va guanyar la prova dels 110m tanques per davant del seu compatriota Jason Richardson i el jamaicà Hansle Parchment
El cubà Dayon Robles un dels favorits es va retirar per lesió quan es va aturar i es va posar la mà a la cuixa just abans de superar la sisena tanca. En la final dels 200 femení triomf per l'ameicana Allyson Felic amb Shelly Ann Fraser segiona i Carmelitta Jeter tercera
En la prova de natació d'aigües obertes, disputada al llac Serpentine de Hyde Park la catalana Èrica Villaécija ha quedat vuitena en la prova guanyada per l'hongaresa Eva Rysztov en un sprint final amb l'americana Haley Anderson. Només hi han hagut 4 dècimes de diferència
Les noies de la sincronitzada espanyola/catalana han quedat terceres en la rutina tècnica per equips darrere Rússia i Xina. demà rutina lliure i resultat final
I una curiositat. La Xina ha guanyat totes les disciplines del programa olímpic de tennis taula dels Jocs
Xina mana el medaller perquè té més ors que els Estats Units (36 per 34), que suma 5 metalls més que les asiàtiques, Espanya és 21ena amb 9 metalls més 1 (la de les noies de waterpolo que juguen la final amb els EUA aquesta nit, el termòmetre pels núvols i les crispetes continuen cares

Postolímpic El Barça va guanyar al Manchester United en partit amistós a Goteborg, en una tanda de penals sui generis, on només es van picar tres i no cinc i l'Espanyol va derrotar el Sabadell en un camp de patates com era ahir la Nova Creu Alta de Sabadell, en el dia que es complien 3 anys de la mort de Dani Jarque