dimecres, 14 de març del 2012

El Sireno de Badalona

Fixeu-vos en aquesta notícia que m'ha enviat l'amic Pedro a través del facebook. Parla del subcampionat d'Espanya en 200 m papallona de natació en categoria infantil que ha aconseguit un nedador melillenc. La notícia no tindria més trascendència (si ja em veig les vostres cares i pensant que collons fot aquets parlant de natació i no d ela renovació de Guardiola. Tranquils Guardiola renovarà i ja tindrem temps de parlar-ne), si no fos que el campió va ser Marc Ponce, badaloní del CN Badalona i promesa de la natació catalana
Té doble mèrit aquesta notícia. Dir-vos abans que en Marc ja porta temps dominant amb mà de ferro les piscines de l'Estat. Primer per la victòria. Des d'aquí felicitats. I dos i més important.
Com he dit en Marc forma part del CN Badalona i acostuma a entrenar a la piscina del club que té 25 m. Les piscines on es celebren els campionats són olímpiques, de 50m. Per tant té mèrit que en les condicions que entrena, diferents i en clara desaventatge respecte als rivals, sigui capç de guanyar-los i de fer marques properes a rècords nacionals.
Això us ho comentarà millor en Marc, però és molt diferent nedar en 25m que en 50. Nedar 25m és fer-ho gairebé a l'sprint i tens poc temps per dosificar forces. En piscines de 50, has de guardar forces per l'empenta final. No és fàcil el canvi dels 25 als 50. I la visió davant teu de 25m més de l'habitual t'ha de menjar el coco i la paciència. Un altre factor diferencial: els viratges. Per fer 200 m en una piscina de 25 has de fer 8 tombarelles, per 4 en el cas de les piscines olímpiques. El temps en piscina curta, són diferents als de 50 bàsicament pel temps que perds en cada viratge, que has de multiplicar per 2. És a dir en cap cas no pots comparar ni agafar referències nedant en les 2 piscines.
Tot aquest rotllo que us foto avui, és bàsicament per 1, felicitar al bo d'en Marc, per tot el què fa i 2, per demanar a l'ajuntament, que quan acabi tot el merder de la crisi i s'acabi de petar els mitjans públics construeixi una piscina com cal perquè figures com en Marc o la Mireia Belmonte, no fotin el camp per progressar (la Mireia ja fa temps que va marxar primer a l'hospitalet i després al Sabadell)
Mentre això no arriba, seguirem disfrutant de Marc Ponce, el Sireno de Badalona

PostData: En la jornada Champions, el Bayern de Munich va voler imitar el Barça i li va marcar 7 gols al Basilea, per deixar els suïssos fora de la Copa d'Europa. Evidentment, remuntada consagrada. A l'altre partit, es va veure la constatació que l'Inter de milà d'avui és una ombra, un bluf del qui va ser campió d'Europa al 2012. Ahir tot i guanyar 2-1 a l'Olympique de mArsella va caure eliminat i a Claudio Ranieri li queden dos Telegiornales si no ha saltat ja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada