dilluns, 29 d’agost del 2011

Esportclub: Retorn a la feina

L'anàlisi del cap de setmana esportiu té un nom aquí. Això és... Esportclub

La millor lliga del món?

És la millor lliga del món, una lliga que comença una setmana més tard perquè els jugadors fan vaga  perque no cobren? Una Lliga que no deix aentrar a les ràdios perquè a una setmana de començar els obliguen a pagar un cànon salvatge? Una Lliga en que en comptes de manar els clubs, manen les teles (Jaume Roures) Una Lliga en què un seguidor no sap si tal dia podrà anar a veure el seu equip, perquè nop sap quan juga? Doncs això és del que presumeix la Lliga espanyola, de ser la millor lliga dle món. En fí. Doncs aquest cap de setmana ha començat, amb un Madrid líder, que va humiliar el Saragossa, un Espanyol que perd com sempre amb mala sort, i amb autèntics conyassos de 0-0 com l'Atlètic de madrid Osasuna d'ahir a les 12:00. Avui a les 21:00 des de les 20:00 a Rac1 el Barça tanca la primera jornada de Lliga (la 2 per ser exactes) al Camp Nou amb el Vilarreal. A Segona el recent ascendit Sabadell salva els mobles dels equips catalans on Girona, Nàstic i Barça B van perdre. Els vallesans van vèncer a l'Osca 2-1. Ara la millor lliga dle món es torna aparar pels compromisos internacionals. Quan aprenguin de la Lliga anglesa en tornarem a parlar. Una premier League que va viure un resultat històric: el del Manchester United que li va fer un 8-2 a un Arsenal mediocre sense Cesc i Nasri, els qui aguantaven aquesta farsa

Olor de bàsquet

Soroll de bambes noves grinyolant pel parquet, soroll de xiulets, el clàssic xof de la pilota entrant neta a cistella, el no menys clàssic clonc de la bola sortint escopida del cèrcol, olor de samarreta suada, i de pilota... En definitiva, després de 2 mesos de vacances torna a Can Círcol l'olor de bàsquet.
I és que des de la setmana passada, tornen els entrenaments de la secció de bàsquet de l'entitat. Nous jugadors, algunes baixes, i els de sempre, jugant una categoria superior. I sobretot l'esperit Círcol, el de formar persones. Amb els primers entrenaments arriben les primeres il·lusions i noves esperances. I en aquest sentit hem de parlar d'un home, d'un gran d'aquest club. En Jaume Lleal afronta aquesta temporada el repte més gran de la seva vida com a tècnic. Té per davant l'objectiu de conduïr el Sènior femení, recent ascendit a Primera Catalana, a les grans metes. I ho fa amb el mateix esperit i treball de sempre. No tingueu dubte que aquest any en Jaume la pot fer molt grossa.
Primers entrenaments i primers amistosos, amb més o menys caràcter de costellada. Entre ells els que va jugar el cap de setmana el Círcol masculí de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i l'estimable delegada Sandra Veguín. Divendres, a Ausiàs contra l'ABB, va oferir una molt bona imatge caient de molt poc davant d'un recent descendit de la Lliga EBA (tot i que no té res a veure amb l'equip de l'any passat). Per cert una curiositat. L'ABB l'entrena qui va ser tècnic del Círcol abans de l'arribada d'en Cesc, l'Emilio Arce. Diumenge a Montgat, davant d'un equip farcit d'ex ABB, el Círcol va perdre, però donant bona imatge, sobretot a la primera meitat on va donar molta guerra.
En tot cas tots aquests partits serveixen per rodar els equips i preparar-los per una temporada emocionant i llarga que començarà la setmana que ve amb la disputa de la Copa Badalona.
Des d'aquí tota la sort del món als jugadors tècnics, delegats, pares i família del bàsquet del Círcol. Torna l'olor de bàsquet a Can Círcol.

20 anys no són res

Aquest cap de setmana a Spa Francorchamps es commemorava el 20è aniversari del debut d'un mite a la F1: Michael Schumacher, precisament en aquest circuït de les Ardenes belgues. Després d'un mes de descans el circ va tornar amb tota la màxima esplendor. Des del primer revolt va haver accidents, com el que va esguerrar a Jaume Alguersuari un magnífic cap de setmana, o l'espectacular de Lewis Hamilton. A més els pneumàtics van donar més emoció. La seva degradació bestial va fer entrar molts cops als pilots a boxes. Al final, com no podia ser d'un altre manera la victòria se la emportar l'hereu del Kaiser Sebastian Vettel, que sentencia el Mundial. Per cert Schumi va acabr 5è després de remuntar des de l'última plaça. D'aquí dos setmanes més mites: d'Spa a Monza (Itàlia)

Una invasió a 2 rodes

Al mític Circuït d'Indianàpolis, pàtria del motor nordamericà, on sembla que profenar-lo és pecat, el Mundial de motociclisme hi va disputar una nova cursa. La cursa va ser marcada per la polèmica d'un nefast asfalt de la pista. No va haver pilot que no el critiqués per ser més un encerat que una pista engomada. Va ser un gran cap de setmana pels catalans. A Moto GP victòria del de sempre, Casey Stoner. A Moto2, triplet de pilots catalans: Marc Márquez (que es posa només a 28 punts del líder l'alemany Stefan Bradl), Pol Espargaró i Esteve "Tito Rabat". I a 125 victòria de Nico Terol amb MAverick Viñales 2on. Pròxima cursa, la setmana que ve a Imola San Marino

Bolt es queda amb les ganes

Sense Asafa Powell, ni Tyson Gay, els seus grans rivals sobre el tartan d'atletisme, Usain Bolt, havia de guanyar sense baixar de l'autocar els 100 m llisos. Però una falsa sortida (que aquest any es condemna amb l'eliminació) va enviar el jamaicà a la dutxa. Un error gravíssim, que li costa un futimer de calers, ja que només ens fixem en Bolt en grans competicions, com el Mundial de Daegu (Corea del Sud) que es disputa aquesta setmana. Victòria pel company de Bolt Yohan Blake. Un altre KO sonat és el de l'etíop Kenenisa Bekele, que després de 13 curses va perdre el seu primer 10000, després de retirar-se. Triomf del també etíop Ibrahim Jeilan. Un altre focus d'atenció a Corea és la participació del sudafricà Oscar Pistorius, aquell amputat que córre amb prótesis, que després de mil batalles judicials va poder córrer la seva primera competició amb atletes sense cap discapacitats. No va passar de les semis dels 400 llisos. LA delegació espanyola i els seus èxits brillen per la seva absència

El plaer d'un bon Purito

Sortia com a gran favorit i de moment no falla. A la Vuelta a Espanya ciclista, el català Joaquim "Purito" Rodríguez, ja ha guanyat 2 etapes de muntanya i ha donat el seu cop de puny particular als rivals. Venia a guanyar la ronda espanyola i va pel camí. De moment no és el líder (ho és el britànic de l'Sky Christopher Froome), però si segueix al reitme demostrat fins ara no dubteu que a Madrid, el dia de la Diada veurem vestit de vermell un català

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada