dimecres, 29 de juny del 2011

Bernie & Camps S.A

Heus aquí un altre exemple del carinyo i l'estima que des de diversos racons de l'Estat ens tenen a Catalunya. Ara ve des de la veïna València. Bernie Eclestone, l'amo de la F1, ha declarat que per l'any que ve només vol una cursa per país, i que el GP d'Espanya es traslladaria al Circuït urbà de València.
Recapitolem una mica, per entendre aquesta situació. En el seu afany de promocionar i potenciar el turisme a la Comunitat Valenciana, i perquè no dir-ho aprofitant els calers obtinguts d'operacions urbanístiques,de caire diguem-ne sospitós, Francisco Camps, famós pels trajes i per altres "pelotazos" dignes de Florentino Pérez, proposa a la FOM (l'empresa de drets d'imatge i marqueting, propietat de Bernie Eclestone), que està en plena expansió d'emplaçaments a Aràbia per fer circuïts, ergo, més peles, de fer un circuït urbà a la dàrsena del port de la Ciutat del Túria. A canvi el govern valencià injectarà a les arques de la F1 una calerada d'espant. Bernie, que com veieu és un gran amant de l'esport... del monopoli s'hi posa bé i ho accepta. Per tant el 2008, se celebra el GP d'Europa en aquest nou traçat de València. Mentrestant a Montmeló, continua vigent el contracte per albergar, com des de 1991, el GP d'Espanya. De moment no hi ha problemes, i més quan en els dos primers anys de vida del circuït valencià, la cursa és un desastre i plouen les crítiques que dóna gust.
Aquest any, però aprenen la lliçó i el GP és un èxit, afavorit a més per la bona posició del nou toro d'Osborne Fernando Alonso (és igual que Jaume Alguersuari quedés vuitè, ell és català i això no mola). Per tant Camps i l'alcaldessa Rita Barberá demanen a Tito Bernie que només es celebri un GP a Espanya i que es faci a València i que no es preocupi que a diferència de a Catalunya, la mamella rajarà igual. I és aquí on tenim el problema. El Circuït de Catalunya, com a tot arreu passa una crisi econòmica bèstia, que ha fet replantejar el contracte de la F1, per veure si es pot rebaixar les exigències que demana la FOM. Albergar una cursa costa uns 16 M €, una pasta que a part paguem tots els catalans, ja que la Generalitat participa del Consorci del Circuït. En definitiva com la pela és la pela i ens passem la tradició de motor que hi ha a Catalunya marxem a València que ens mimen més, i deixem Montmeló com un circuït de proves.
L'any que ve, el Circuït de Catalunya albergarà una nova edició del GP d'Espanya amb un futur incert. De moment Salvador Servia director del Circuït diu que no sap res d'aquesta notícia, però coneixent el personatge de Bernie, tot és possible
Per cert, una curiositat, Bernie vol un circuït per país, però no té cap inconvenient a que 4 televisions d'un país, com Espanya li paguin per transmetre le Campionat (La Sexta, TV3, Canal9 i la Tele d'Astúries)
I pels amants de les motos que no pateixin. Hi ha motos a Montmeló fins al 2016. El president de l'empresa organitzadora del mundial de motos, Dorna, és el català i directiu del Barça M;Anel Arroyo, i sempre ha defensat l'organització dle GP de Catalunya de motos
En fí, un negoci més de Bernie & Camps S.A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada