dimarts, 7 de juny del 2011

14 anys de passió en blanquiblau

Ahir Daniel Sánchez Llibre va deixar la Presidència de l'Espanyol 14 anys després d'haver-hi arribat. Se'n va doncs, un personatge únic, singular, carismàtic i que sempre deixa alguna perla quan parla.
L'any 1997, Dani agafa el relleu del mític Francesc Perelló i es troba un club moribund, econòmica, i esportivament parlant. A més el vell Estadi de Sarrià encara tenia les runes fumejant. Per tant el repte de Dani i els seus objectius eren clars. Construïr un nou niu pels pericos i renéixer un club quasi mort.
L'espanyolisme es va traslladar a l'Estadi Olímpic abans de poder disfrutar d'una nova llar. El soci i seguidor de l'espanyol mai es van fer seu aquella casa de lloguer. La pista d'atletisme impedia que Montjuïc fos la caldera que va ser Sarrià.
Esportivament Dani en 14 anys deixa 12 entrenadors enrere. 12 cadàvers, entre els quals hi ha Miguel Angel Brindisi, Paco Flores, Ernesto Valverde Javier Clemente o Miguel Angel Lotina. L'actual míster blanquiblau, Mauricio Pochettino té l'honor de poder dir que ha sobreviscut a l'huracà Dani
Tot i aquest macabre curriculum, l'època de Sánchez Llibre a la presidència perica és una de les més prolífiques en quan a títols. Dues Copes del rei (2000 i 2006) i una final de la Copa de la UEFA (la del 2007 que perd a Glasgow amb el Sevilla)
L'any 2009 és un any agredolç per Dani i la família perica. El 2 d'agost es compleix el somni del soci i aficionat perico. Per fi aquell dia l'Espanyol tornava a tenir una casa pròpia. L'Estadi de Cornellà -El Prat, un estadi modern, funcional i tancat com el vell Sarrià, on els aficionats blanquiblaus estant a tocar de gespa i fan del nou feu perico un infern en blanc i blau. Una setmana després però, el somni es transforma en el pitjor dels malsons. Qui havia de ser el capità de l'Espanyol en el nou projecte de Cornellà, Dani Jarque, mor sobtadament en la concentració de pretemporada a Florència.
El cop és molt dur i l'espanyolisme, amb Dani a la llotja i Pochettino a la banqueta, trigaran almenys un any a aixecar-se.
Aquesta temporada l'Espanyol acaba vuitè a la Lliga i toca Europa amb la punta dels dits, però no ho aconsegueix. La massa perica farta de la falta d'ambició del club demana a crits la dimissió de Dani.
Ara si, 14 anys després Daniel Sánchez Llibre marxa per la porta gran. Dani Sánchez Llibre, geni i figura, 14 anys de passió en blanquiblau

PostData 1: Més presidents. A l'altra banda de la Diagonal, al Camp Nou, Sandro Rosell té el seu primer gran merder. La supressio d'algunes seccions no professionals com el beisbol i la reduccio del pressupost en les seccions, fa que s'incompleixi una de les promeses electorals de la directiva Rosell: potenciar les seccions. Així li ho van fer saber els altres 3 candidats a la presidència del club el juny passat: Agustí Beneditto, Jaume Ferrer i Marc Ingla. Sense futbol i sense el paraigua Pep Guardiola, arriben els primers merders

PostData 2: Més presidents. A Madrid, Florentino Pérez, en mode èpici reververació de capellà de missa diu a la seva massa de fidels, que no descansaran fins a obtenir la desena Champions. Que esperin asseguts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada