dimecres, 7 d’agost del 2013

Merda sota la catifa

La millor lliga del món trontolla i amenaça a ruina. El fenòmen de la compra de partits ha tocat os a la lliga espanyola. El cas no és ni molt menys nou. Un futimer de lligues europees i fins i tot la Lliga de Campions han estat afectats per casos de corrupció, compra de partits o de jugadors per afavorir interessos rivals.
Potser el cas que us sona més és el de l'anomenat Moggigate a Itàlia on el president de la Juventus de Turí, Luciano Moggi, va ser detingut el 2007 per presumpte soborn, estafa i compra de partits. Aquets cas va esquitxar tot el futbol italià que va veure com històrics com la Juve o el Milan baixaven de categoria o perdien molts punts.
La lliga espanyola no ha estat aliena a aquests casos que es veuen de seguida, quan en una casa d'apostes, un determinat resultat fa rebentar les prediccions de premi. Però mai s'havien denunciat. L'estatus de millor lliga del món podia quedar entredit si algú destapés casos com aquests. No compten que els mateixos dirigents de la Federació Espanyola ja s'ho maneguen prou com per desprestigiar i enterrar la lliga ells solets. Però això ja és un altre tema.
Coïncidint amb el canvi a la presidència de la Lliga, on l'advocat Javier Tebas agafava el relleu de José Luís Astiazarán, alguna cosa ha canviat. El president del Girona, Joaquim Boadas, ha estat el primer a aixecar catifes i a deixar veure la merda que hi ha a sota.
Boadas ha denunciat davant la Lliga que, primer el Ràcing de Santander, i després el Xerez, van intentar comprar jugadors per deixar-se perdre. Alguns d'aquests jugadors que van intentar subornar ho han confirmat. És el cas de Dani Mallo, l'exporter del conjunt gironí, ara al Lugo, que ha dit, que en el partit Girona - Xerez el van voler subornar amb 120.000 € si es deixava perdre. Mallo diu que no va acceptar el suborn, però aquell dia al bon porter gallec li van caure quatre gols.
Arran de la denúncia de Boadas, les fitxes del dòmino han anat caient, la bola de neu s'ha fet més grossa i la ronyeta ja és una muntanya infecta de merda. Deportivo o Llevant han estat investigats per arreglar partits.
Sigui com sigui. ja és hora d'aixecar catifes, netejar la merda, denunciar i que la justícia i els estaments de la Lliga actuin amb conseqüència. Si cal inhabilitar dirigents es fa. Si cal enviar a Segona els equips es fa. No podem quedar-nos a mitges. S'ha aixecat la catifa i ja s'han vist les vergonyes del sistema. Tothom ho ha vist. Bé, tots excepte l'amic Ángel María Villar, president de la Federació Espanyola que encara diu que "el furbol español es honesto y no hace chanchullos".
Enhorabona a Joaquim Boadas. Ha estat el primer d'una llista que hauria de ser més amplia. La pudor a estafa és massa com per fer la vista grossa ja. Ja ens hem empassat massa merda. Sabem el què passa. No cal amagar-ho més.
Ara cal actuar en conseqüència, perquè la millor lliga del món no quedi més desprestigiada del que ho està. La pilota és a punt de rodar. Els protagonistes de l'obra estan preparats per l'espectacle. Entre bambalines els directors han de desenmascarar i fer fora als farsants que volen boicotejar aquest bodevil anomenat Lliga espanyola i que anomenen "la millor lliga del món"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada