L'últim cap de setmana dels Jocs, ens deixa l'èpica lluita pel bronze de l'handbol femení entre Espanya i Corea. Després de 4 pròrrogues la selecció espanyola va guanyar a Corea (29-31). Les espanyoles van remuntar 4 gols a la primera part per donar pas a un final igualat. El partid`pas de la portera Sílvia Navarro i les aturades crucials als penals asiàtics de la portera suplent, l'hispano-rumanesa Mihaela Ciobanu, sumat als gols de Macarena Aguilar, Nely Carla i Marta Mangué van ser claus en aquesta medalla de bronze. Or per Noruega que va derrotar Montenegro.
En l'última jornada al tartan d'atletisme la russa Elena Lashmanova va guanyar els 20km marxa amb Rècord olímpic per davant la gran favorita Olga Kaniskina. Les catalanes Bea Pascual i Maria Vasco van acabar 8ena i 10ena respectivament. Va ser el preludi del que viuriem després dins l'Estadi d'Stratford. A la final del salt d'alçada femení la càntabre Ruth Beitia, vigent campiona d'Europa es va retirar de l'atletisme amb un quart lloc (2'00m) insuficient per superar Anna Chicherova (2'05m)
L'apoteosi va arribar a la final del relleu 4x100 masculí, en l'última funció d'Usain Bolt. Jamaica va batre el seu rècord del món (36'84) amb l'angelet volant en l'última posta. Tercer or de bolt en aquets Jocs que repeteix el triplet de Pequín (100, 200, 4x100) A més en la final dels 5000m, el britànic d'orígen somalí Mo Farah va guanyar l'or i va fer doblet, ja que també va guanyar els 1000m. ës l'amo del mig fons
El matí de diumenge estava reservat per la prova més emblemàtica dels Jocs, la Maratío masculina. Després dels 42,195 km el vencedor va ser l'ugandès Stephen Kiprotich, que va donar l'única medalla al seu país, seguit pels kenians Abel Kirui i Wilson Kiprotic. Els catalans Carles Castillejo i Nacho Cáceres van ser 24è i 31è respectivament
A la prova masculina de ciclisme de muntanyua, en un recorregut espectacular triomf del txec Jaroslav Kulhavy. El català Josep Antoni Hermida, que se li av trencar la cadena, va acabar 4art a 4 segons dle bronze l'italià Marco Fontana. Un dels grans favorits i referent d'aquets esport el biker francès Julien Absalon es va retirar.
La tarda de l'últim dia dels Jocs va ser per les finals masculines de competicions d'equip: l'handbol, el voleibol, el waterpolo i el bàsquet. Era la final més esperada, i a fe de Déu l'Espanya-Estats Units no va defraudar a ningú. Espanya va sortir molt encertada amb tres triples de Joan Carles Navarro (que va arribar als 2500 punts amb la selecció), responent a cada atac nordamericà. A la mitja part resultat estratosfèric made in USA (59-58). A la segona part va explotar Pau gasol per seguir mantenint vives le sil·lusions a l'or fins a l'últim moment. La selecció va fer un partidàs en una final memorable superior a la de Pequín. Els americans van necessitar tota l'artilleria pesant per doblegar els espanyols i guanyar l'or. Al final (107-100). Una plata amb regust d'or i molts de comiat. La generació d'or que va començar a meravellar al Mundial Junior de Lisboa el 1999 sembla arribar a la seva fí. L'any que ve a l'Europeu d'Esovènia, els tòtems, de ben segur no hi seran, i al Mundial d'Espanya de 2014, molts es retiraran de la selecció deixant pas a la nova fornada. Rússia va quedar tercera en derrotar Argentina
El d'ahir va ser l'últim partit com a internacional de Kobe Bryant i també l'últim del seleccionador USA Mark Kryszescky.
A més l'última tarda de Jocs ens deixa a França com a campiona del torneig masculí d'handbol amb Suècia i Croàcia com a plata i bronze.
En bàsquet femení, les americanezs emulen els nois guanyant l'or a França, amb Austràlia bronze.
Croàcia, Itàlia i sèrbia van ser or, plata i bronze en la competició amsculina de waterpolo on Espanya va quedar sisena, en l'últim partit del boia Iván Perez que penja el banyador.
En hoquei Alemanya, Holanda i Austràlia, van ser or, plata i bronze en nois, i Holanda, Argentyina i Gran Bretanya van ser el quadre d'honor en l'apartat femení.
En voleibol Rússia va remuntar al Brasil per fer-se amb l'or. Itàlia bronze. En noies Brasil, EUA i Japó, els tres metalls.
I la lituana Laura Asadauskaite té l'honor de guanyar l'últim or dels Jocs. Va ser en el pentatló femení. En l'apartat masculí triomf del txec David Svoboda
La música britànica va ser el leitmotive d'una cerimònia de cloenda, llarga i pesada on es va escenificar el relleu, mitjançant un testimoni creat pel català André Ricard, que va fer la torxa de Barcelona 92, entre Londres 2012 i Rio 2016. Good Bye London, Salute Rio.
El medaller final de Londres 2012 queda amb els EUA primer amb 106 medalles, 46 d'elles d'or, seguit de la Xina amb 87 metalls, 36 ors, l'amfitriona Gran Bretanya tercera i la delegació espanyola en 21è lloc amb 3 ors, 10 plates i 4 bronzes. 11 de les 17 medalles són femenines, i 9 de les 17 són catalanes o amb representació catalana (un 53%). Per cert el termòmetre està pels núvols i les crispetes continuen cares... però això és una altra història