Ahir va ser un dia històric per l'olimpisme. Amb la plata als 200 papallona i l'or al relleu 4 x 200 Michael Phelps es va convertir en l'atleta més llorejat de la història dels JJOO de l'era moderna, en aconseguir 19 medalles (15 d'or) en tres Olímpiades (d'Atenes 2004 a Londres 2012). Va superar així la gimnasta soviètica Larissa Latirina que entre Melbourne 1956 i Tòquio 1964 va obtenir 18 metalls. Phelps ha fet ja història en l'olimpisme i li queden encara tres proves per disputar.
Un altre fet, farà que el dia d'ahir també passi a la història. 23-25. No és cap resultat d'hanbol, és el tercer set que van jugar el canadenc Milos Raonic i el francès Jo Wilfred Tsonga. El gal es va imposar al canadenc en aquets tercer set que és el més llarg de la història olímpica del tennis (tres hores de set i 4 de partit). Va ser en el mateix escenari on es va produir el set més llarg de la història del tennis, el 70-68 de John Isner a Nicolas Mahut a Wimbledon 2010. Ahir un cop més la pluja va desterotar la jornada.
I mentre Tsonga i Raonic feien història, el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (el TAS) va acceptar el recurs de l'atleta català de 3000 obstacles, Àngel Mullera, que havia estat vetat dels JJOO per la Federació Espanyola d'Atletisme per haver enviat uns mails a un doctor per recomanar-li substàncies dopants no detectables en controls antidòping. El fet que Mullera no ahgués donat positiu en cap dels controls que va passar, tot i admetre que si que va enviar aquests mails, correrà divendres les sèries dels 3000 obstacles a l'estadi olímpic.
És una altra jornada de fracassos per la delegació espanyola. En hanbol masculí derrota per la mínima i amb cert merder, davant la campiona d'Europa i subcampiona mundial, Dinamarca; aquest matí derrota contundent d el'hoquei herba davant Austràlia (5-0) amb la mala notícia de la lesió de Pol Amat, que s'ha dislocat l'espatlla i es perdrà la resta de JJOO i es retirarà després de 5 participacions; fa poc s'ha disputat la contrarellotge de ciclisme en ruta amb trionf incontestable de Bradley Wiggins, amb Tony Martin segon i Christ Froome tercer. Els espanyols gafats, Castroviejo 19è i l'esperança Luis León Sánchesz ha tingut problemes des de la sortida quan se li ha espatllat la bici a la primera pedalada a la rampa de sortida. Més tard ha tingut una altra averia i ha hagut de tornar a canviar la bici. Wiggins completa un juliol immaculat amb el Tour i l'or olímpic.
I al canal olímpic, l'hispano-francès Samuel Hernanz ha quedat cinquè en l'slàlom de càiac K1.
Sembla que les opcions més clares de medalla pels espanyols passen per la vela, i no pas pels qui tots donàven com a metalla segura (Xabi Fernandez i Iker Martínez) sino a les proves de windsurf i la sevillana Marina Alabau.
De moment però la Xina continua manant al medaller, Espanya a 0, el termòmetre continua pujant i les crispetes continuen cares
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada